Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bugüne kadar terörle mücadeleye 500 milyar dolar para harcandığını ve bu parayla Muş Havalimanı terminali gibi binlerce yer yapılabileceğini söyledi.

Temel atma ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Muş’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, valiliği ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Bakan Ahmet Arslan, 15 yıldır ülkenin her yerinde olduğu gibi Muş’ta da seferberlik olduğunu söyledi. Muş’a 2 milyara yakın yatırım yapıldığını dile getiren Bakan Arslan, "Bu rakam daha da büyüyecek. Muş’u komşu illere çok daha konforlu yollarla erişebilir hale getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz. Bu insanlarımızın yaşam kalitesini artıyor, diğer bölgelerle kalkınmışlık farkını gidermek adına bütün projeleri yerine getirmeye devam ediyoruz" dedi.

"Demiryolu sektörü bölge için çok önemli"

Demiryolu sektörünün bölge için çok önemli olduğunun altını çizen Bakan Arslan, "Mevcut demiryoluyla ilgili yaptığımız çalışma bir tarafa, özellikle ülkemizi hızlı tren ağlarıyla örerken doğu-batı, kuzey-güney akslarında yaptığımız ana koridorlar dışında oralarda iç illere bağlama çalışmalarımız var. Doğu-Batı aksındaki ana koridoru Erzincan üzerinden Trabzon’a, yine Erzincan üzerinden güneye, Muş’a ve aşağıya indirecek çalışmalarımız devam ediyor. Bunlar da proje bedeli yüksek olan ama insanların ihtiyacını görecek projeler. Demiryolu seferberliği özellikle bu ülkede 1960’tan sonra ihmal edilmiş, AK Parti hükümetleriyle tekrar devlet politikası haline geldi. Biz ülkenin sadece kara tren değil konvansiyonel hızlı tren ağlarıyla örüyoruz ve inşallah bütün illerimiz bölünmüş yollarda olduğu gibi bundan nasibini alacaktır" diye konuştu.

"Terörle mücadele ciddi para harcandı"

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Arslan, şöyle konuştu:

"Terörle mücadele konusunda çok ciddi bir para harcandığı bir gerçek. Bu ülke, bu parayı hiçbir zaman harcamak istemezdi; insanımızın refahına, kalkınmasına harcamak istedi. Buna hiç şüphe yok. Ancak herkes şunu bilsin ki; ister içerde, ister dışarıda bu ülkenin kalkınmasını, gelişmesini istemeyen, bu hainliğe devam ettikleri sürece, bu ülkenin başına bela olmak istedikleri sürece, bu ülke ne kadar para harcadığına bakmadan sonuna kadar mücadelesini yapacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Elbette ki bu ülke herkesin hakkını koruyor, herkesi eşit vatandaşı olarak kabul ederek onlarla ilgili her türlü işlevi yapıyor. Son 15 yıldır buna herkes şahittir. Ancak bütün bunlara rağmen eğer birileri bu ülkenin gelişmesini, kalkınmasını istemiyor, bu ülkenin birliğine, beraberliğine halel getirecek bir adım atıyorsa, bu ülke, maliyetine bakmadan gereğini yapar ve nitekim bugün de yapıyoruz. Ama gönül ister ki bu coğrafyada huzursuzluklar olmasın, birileri bu coğrafyayı karıştırmasın, karıştırmak istemesin, dolayısıyla biz bu kaynakların tamamını bu ülkenin kalkınmasına, tamamını insanımızın refahının artmasına harcayabilelim."

Daha sonra Muş Belediyesine geçen Bakan Arslan, buradan da esnaf ziyaretine geçti. PTT Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret eden Arslan, son olarak AK Parti İl Başkanlığına geçti. Burada bir konuşma yapan Bakan Arslan, geçmişte siyaset yapanların sahada satabilecek malzeme bulamadığını kaydetti. Arslan, "Ama çok şükür 15 yıldır Cumhurbaşkanımızın riyasetinde hep birlikte o kadar çok şey yapıyoruz ki nereye gidersek gidelim söyleyecek, anlatacak çok şeyimiz var. 15 yılda sadece Muş’a 2 milyar liraya yakın ulaştırma alanında yatırım yaptık. Eskiden 100 milyon IMF’den borçlandığımız zaman davul zurna çalıyorduk. Ancak şimdi sadece Muş’a yaptığımız yatırımların miktarı 2 milyon. 3 katrilyonun üzerinde de devam eden ve başlamak üzere olan işlerimiz var. Milletimizin hizmetini görün, hayatını kolaylaştıracak projeler" dedi.

"Terörle mücadeleye harcanan parayla bin tane Muş Havalimanı terminali yapılırdı"

Terörle mücadeleye harcanan parayla yapılabilecek yatırımları sıralayan Arslan, şu ifadeleri kullandı:

"’Eğer terör olmasaydı, eğer teröre harcadığımız parayı yatırımlara harcasaydınız; Muş terminali gibi kaç tane yapardınız?’ diye soru soruldu. Ben sizi temin edeyim ki, en az bin tane yapardık. 50 milyon lira para harcadık. Helali hoş olsun. Bugüne kadar teröre harcanan para en az 500 milyar dolar. Bu ne demek biliyor musunuz? Yüzlerce Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapmak, yüzlerce Orhangazi Köprüsü yapmak, yüzlerce Marmaray, yüzlerce Avrasya yapmak, binlerce Muş Havalimanı terminali yapmak, binlerce Muş’un içinde başka illerle bağlantılı yapılan yolları yapmak demektir. Ama bir gerçek var, biz terörün bitmesi, insanımızın huzurunun çok daha artması adına, birliğimizin ve beraberliğimizin bozulmaması adına AK Parti hükümetleri olarak atılması gereken her adımı attık, bundan sonra da varsa yine atım konusunda en ufak bir şüphemiz, en ufak bir çekincemiz yoktur. Bundan sonra üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Birileri kardeşliğimize halel getirmek istiyorsa, birileri birliğimizi ve beraberliğimiz bozmak istiyorsa, o konuda da gözümüzü kırpmadan gereğini yaptık ve yapacağız. Maliyetine bakmayacağız. Bazı şeylerin maliyet hesabı olmaz. Birliğimizin, beraberliğimizin, ülkemizin bekasının maliyet hesabı olmaz."

Bakan Arslan, daha sonra özel uçakla Muş’tan ayrıldı.
Kaynak: iha