Selçuk Hükümet Konağı’nın temel atma töreninde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Devlet Bahçeli, 2002’den önce başbakan yardımcılığı yaptığı için ve cumhurbaşkanı ve başbakan kavgalarının ülkede neye mal olduğunu bildiği için grubu ile desteği verdi. Artık söz sizin, karar sizin” dedi.

Bazı açılışlar ve incelemeler yapmak üzere İzmir’e gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 4 katlı Selçuk Hükümet Konağı’nın temel atma törenine katıldı. Törene; İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir Milletvekilleri Atilla Kaya ve Kerem Ali Sürekli, Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Başımız gözümüz üstüne”

Temel atma töreninde konuşan Bakan Arslan, “Biz size söz verdik, ‘anayasayı değiştireceğiz’ dedik ama tek başına bizim vekil sayımız yetmiyordu. Sayın Devlet Bahçeli, 2002’den önce başbakan yardımcılığı yaptığı için ve cumhurbaşkanı ve başbakan kavgalarının ülkede neye mal olduğunu bildiği için grubu ile desteği verdi. Artık söz sizin, karar sizin. Ne karar verirseniz başımız gözümüz üstüne ama tek merkezden yönetilmek ülkemizin olmazsa olmazıdır” diye konuştu.

“İzmir de payına düşeni alıyor”

Ecdad 100 sene önce düşmanı İzmir’den denize dökerken hangi ruhla hareket ettiyse, 100 sene sonra onların torunlarının 15 Temmuz’da aynı ruhla meydanlara indiğini söyleyen Bakan Arslan, şunları söyledi: “Allah sizden razı olsun. Biliniz ki 81 ilde bölünmüş yollar, köprüler, hava limanları yapıyoruz. İzmir de payına düşeni alıyor. Şehrin her yeri bölünmüş yollarla, tünellerle, otoyollarla inşa ediliyor.”

Selçuk projelerini anlattı

Günde 229 seferle 10 dakika aralıklarla İZBAN çalışıyor. Önümüzdeki ay Marmaray’ın 6 setini buraya kaydırıp sefer sayısını 360’a çıkaracağız. Aralığını ise 6 dakikaya düşüreceğiz. İnşallah Selçuk’a kadar uzandığında siz bunun konforunu yaşamış olacaksınız. Efes Antik Limanı’nın öneminin bilincindeyiz. Oradan teknelerin çalışabilmesini sağlayacağız. Selçuk Efes Antik Kentindeki deniz ulaşımını sağlamak için imarı, fizibilitesi, ÇED’i biter bitmez teknelerin girebileceği mahmuzları da hemen yapacağız” diyerek Selçuk’taki projeleri anlattı.

Bakan Arslan, temel atmanın startını protokol ile birlikte butona basarak verdi. Hükümet konağının 2018 yılının mayıs ayında bitirilmesi planlanıyor.
Kaynak: iha