Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars merkeze bağlı Bacalı köyünde SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın oğlunun sünnetinde toplanan paralarla yaptırdığı 12 derslikli okulun açılış törenine katıldı.
Digor ilçesine bağlı Bacalı köyündeki okulun açılışında konuşan Bakan Ahmet Arslan, “Ne mutlu ki doymak adına başka yere de gitse doğduğu yeri unutmayan hemşehrilerimiz var. Ne mutlu bize ki hemşehrilerimiz memleketine gelerek okul yapıyor, yurt yapıyor, kreş yapıyorum düsturuyla yola çıkıyor ve memleket insanına hizmet ediyor. Bir veriyorum ama kazancım bereketleniyor ve bin oluyor diyen bir düşünceyle hareket eden Sezgin Baran Korkmaz ve nice Sezgin Baran Korkmazlar var. Allah onlardan razı olsun” dedi.
Bakan Arslan, “Elbette ki bütün annelerin olduğu gibi Sezgin Baran Korkmaz’ın annesi Rahime Korkmaz da eli öpülesi bir annemiz. Ancak ona müteşekkiriz ki köyden çıkan bir çocuğu kente götürmüş, büyütmüş ve büyütüyorum zannedersen aslında küçültmüşsünüz. Kul oldur ki büyüdükçe küçülebilsin. Sezgin Baran Korkmaz imkanlar anlamında büyümüş olabilir ama fıtrat olarak doğduğu günlere dönmüş ve o günleri unutmadan size, çocuklarınıza ve ülkemizin geleceğine hizmet ediyor. Allah kazancını bereketlendirsin inşallah. Onun güçlü olması ve bu yolda devam etmesi, aynı zamanda insanımıza hizmet etmesi demek. Bu nedenle başta Sezgin Baran Korkmaz’ın annesi olmak üzere ülkemize böyle bireyler yetiştiren tüm annelerden Allah razı olsun” diye konuştu.
Karslı iş adamı Sezgin Baran Korkmaz ise, “Bilmenizi isterim ki Kars’ın dışında da birçok yatırımımız oldu fakat bu köyün benim için çok özel bir yeri vardır. Benim annem Köy Hizmetleri Müdürlüğünde temizlik işçisi olarak çalışırken bizi bu köyden çıkardı ve beş kardeş olarak bize dedi ki ’Siz eğer ki bu topraklarınızı unutursanız size hakkımı helal etmeyeceğim’. Kendisinden sizin huzurunuzda hakkını helal etmesini istiyorum. Bugün Dünya Çocuk Günü. Böylesi özel bir günde burada okul açmak çok daha keyifli. Tek mücadelem buradaki kız çocuklarının okumasıdır. Erkekler bir şekilde hayata tutunabiliyor ama bu konuda şansları daha az olan kız çocuklarımızın okuması ve başarılı olması en büyük temennimdir. Onların bu eğitim yolundaki serüvenine bir çakıl taşı kadar katkımız oluyorsa ne mutlu bize. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’ın bendeki yeri oldukça önemlidir. Bugün bu günümüzde Sayın Bakanımızın da yanımızda olması oldukça onurlandırdı bizi. Köyümüze daha önce ne vali, ne milletvekili ne de bakan gelmişti bu anlamda kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu bayrağın kıymetini bilin ki bu bayrak hepimizin üzerinde dalgalansın. Bu okulumuzu oğlumuzun sünnet geliriyle yaptırdık ve o nedenle okulumuza kendi aile bireylerimizden birinin ismini vermek istemiyorum. Bu anlamda vatanını terk etmek mecburiyetinde kalan ve bir deniz kıyısında yaşamı son bulan Aylan bebeğin ismini vermek istedik. Çünkü onun hikayesi hepimizin hikayesi. O yüzden vatanınıza ve bayrağınıza sahip çıkın ki bu topraklardan daha iyi bir toprak yok yeryüzünde” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Bakan Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars Valisi Rahmi Doğan, iş adamı Sezgin Baran Korkmaz, annesi Rahime Korkmaz, Kars İl Başkanı Adem Çalkın, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun birlikte okulun açılışını yaptı. Açılışa köy halkı, öğrenciler ve öğretmenler de katıldı. Bakan Arslan, beraberindekilerle birlikte açılışı yapılan okulu gezdi.
Kaynak: iha