Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, baba ocağı Kağızman’da binlerce kişi tarafından bayraklarla karşılandı.

AK Parti Kağızman İlçe Başkanlığının Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yapmak için baba ocağına gelen Bakan Ahmet Arslan’ı Kağızmanlılar bağrına bastı. Burada vatandaşlara seslenen Bakan Arslan, 16 Nisan için vatandaşlardan destek istedi.

Konuşmasına Milliyetçi Hareket Partisi, Ülkü Ocakları ve teşkilatlarına teşekkür ederek başlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Sözlerinin arkasında duruyorlar. Ama bizim isteğimiz bu değil, bizim isteğimiz diyoruz ki partiler farklı şeyler söyleyebilirler, liderler farklı şeyler söyleyebilirler, terör örgütlerinin, FETÖ’nün PKK’nın, DEAŞ’ın DHKPC’nin menfaati başka şeyleri gerektirir olabilir. Dış güçlerinin menfaatleri başka şeyleri gerektiriyor olabilir. Ama siz ülkemizin bekası için nasıl ki 15 Temmuz’da el ele gönül gönüle, hep beraber meydanlara indiniz hainlere derslerini verdiniz” dedi.

“İnşallah Kağızman ve Kars’ta sandıkları patlatacaksınız”

Binlerce Kağızmanlıdan evet sözü alan Bakan Ahmet Arslan, Kağızman’da ve Kars’ta 16 Nisan’da sandıkları patlatacaklarını söyledi. Bakan Arslan, “Şimdi de ülkemizin istikbali, istiklali için çift başlılıktan kurtulması için daha hızlı büyüyebilmesi için bu dış güçlerin menfaatlerine göre değil, milletimizin menfaatine göre bir idare sistemi olması için Cumhurbaşkanlığı değişiklik sistemi, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi çok önemli, bu değişikliğin arkasında durun. Bu değişikliğin arkasında durunca çift başlılıktan kurtulacağız. Bunu söyledim. Bir şey daha olacak. Sandığa gittiğinizde hükümetin kim olacağına siz karar vereceksiniz. Kaç oyla? En az yüzde 50’lik oyla. Siyasi parti farklı gözetmeksizin, siyasi seçimlerde, parti seçimlerinde başka partilere oy vermiş olabilirsiniz. Ama bugün omuzlarınıza aldığınız sorumluluk hakkını yerine getireceksiniz. İnşallah Kağızman’da sandıkları patlatacaksınız. Ama Kars ve diğer 6 ilçede, Kağızman’ı örnek alacak. Bugüne kadar Sarıkamış’ı örnek aldıkları gibi inşallah biz güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Bakan Ahmet Arslan, konuşmasının ardından çocuklara oyuncak hediye etti. Arslan daha sonra Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yaptı.

Kağızman meydanında dev Türk bayrağıyla yürüyen gençlerin ellerindeki ‘Ülkü Ocakları evet diyor’ yazılı pankart dikkat çekti.

Öte yandan Arslan, öğleden sonra Kağızman’da muhtarlarla bir araya gelecek.

Kaynak: iha