İstanbul Boğazı’nda 15 Temmuz günü akıntıya kapılarak kaybolan ve 26 gündür haber alınmayan 17 yaşındaki Furkan Yıldırım için aramalar devam ederken, Yıldırım’ın ailesini ziayret eden AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, “Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız gerekli talimatları verdiler” dedi.

15 Temmuz günü İstanbul Boğazı’nda arkadaşlarıyla serinlemek amacıyla denize girmesi sonrasında akıntıya kapılarak kaybolan ve 26 gündür haber alınmayan 17 yaşındaki Furkan Yıldırım için İstanbul Boğazı sabah 08.45’te iki yönlü olarak gemi trafiğine kapatılmıştı. Genelkurmay Başkanlığı talimatıyla gönderilen, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait A-1580 numaralı arama ve kurtarma gemisi ile Kuzey Deniz Saha Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan arama çalışmasına ROV cihazı destekli bir insansız denizaltı aracı ve dalgıçlar yapmıştı. Saat 16.00 itibariyle de boğazdaki gemi trafiği tekrardan açıldı.

“Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız gerekli talimatları verdiler”

Furkan Yıldırım’ın ailesi de Akıntıburnu’nda umutlu bekleyişini sürdürürken, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı aileyi ziyaret etti. Ziyarette ailenin hal ve hatırını soran Başçı ardından açıklamalarda bulundu. Başçı, “15 Temmuz günü akşam kutlamalardan sonra evladımız Furkan’ın buradan serinlemek için denize girdiği haberini aldık. Daha sonrada kendisinden haber alamadık. Tabi sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız gerekli talimatları verdiler. Özellikle Deniz Kuvvetlerimiz, polisimiz yoğun bir arama içerisindeler. Fakat bugüne kadar bir sonuç elde edemedik” dedi.

“Çocuğumuzun bir yerden çıkacağını hayal ediyoruz”

Başçı, “Bugün gördüğünüz gibi peyderpey deniz trafiği kapatılarak geniş bir alanda arama yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. İnşallah bir sonuç elde ederiz diye düşünüyoruz. Ailemizin yanındayız, tüm devletimiz yapılması gereken ne varsa yapıyor. Burada çocuğumuzun bulunmasıyla ilgili müdahaleler fazlasıyla yapılıyor ve yerine getiriliyor. Bu vesileyle bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Mucize her zaman gerçekleşir, geçmişte de çok gerçekleşmiştir. Çocuğumuzun bir yerden çıkacağını hayal ediyoruz. Ailemiz bunu özellikle söylüyorlar. Ben o yüzden bunu dile getirdim ama ölüsü de dirisi de bir anda önce bulunup çıkması için mücadelemizi veriyoruz. Olayın takipçisiyiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha