Amerika Türk Toplulukları Birliği (ATTB) Başkanı Savaş Şahin, ABD ile Türkiye arasında ortaya çıkan vize krizinin sağduyu ile çözülmesi gerektiğini söyledi.

ABD ile Türkiye arasında ortaya çıkan vize krizinin üzüntü verici olduğunu belirten ATTB Başkanı Savaş Şahin, “Uzun yıllardır stratejik ortak olarak ilişkilerini sürdüren iki ülke için önce ABD tarafının daha sonra haklı olarak Türkiye’nin buna misilleme yapmasıyla başlayan vize krizi bizleri kaygılandırmaktadır. Yetkililerin sağduyulu olarak görüşmeler yapıp bu anlamsız krizi sonlandıracaklarını umuyorum” dedi.

NATO üyesi olarak dünyanın birçok bölgelerinde omuz omuza önemli ortak faaliyetler gerçekleştiren iki ülkenin ilişkilerinin hiçbir şeye feda edilmemesi gerektiğini vurgulayan Şahin, “Bu krizin her ülke için ticari ilişkileri de olumsuz etkileyecektir. ABD Türkiye ilişkilerinin tüm dünya barısı için de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Umarım bu anlamsız kriz iki tarafında sağduyusuyla çözülür” ifadelerini kullandı.

ABD ve Türkiye arasında vize işlemlerinin askıya alınmasına ilişkin ABD Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, yasağın Türk vatandaşlarına yönelik olmadığı, Türkiye dışında herhangi bir ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğunda vize başvurusu yapılabileceği belirtilmişti.
Kaynak: iha