SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, ABD'li kredi değerlendirme kuruluşu Standards and Poors (S&P) Türkiye'den Yıldırım Gurubu'nun yakın geçmişte %20 hisse ile ortak olduğu Fransız konteyner devi CMA CGM'in kredi notunu düşürdü.

Dünyanın 3. büyük konteyner taşımacılık şirketi olan CMA CGM'in kredi notunu B++ ya düşürürken görünümünü de negatife çevirdi.

S&P, not kırılmasına gerekçe olarak şirketin karlılığının cazip olmaktan çıkması ve hisse senetlerinin değerinin düşmesini gösterdi.

S&P'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Tahminlerimize göre CMA CGM'in 2011 yılının tamamında elde edeceği kar, başlangıçtaki tahminimizin altında olacaktır. Bu da nakit akışı koruma önlemlerinde daha fazla caydırıcılığa yol açacaktır" denildi.

Kredi değerlendirme kuruluşu S&P'ye göre CMA CGM'nin sorunu işletme maliyetlerinin yükselmesine rağmen navlunların düşmüş olmasından kaynaklanıyor. Özellikle de Asya-Avrupa rotalarında konteyner navlunlarının düşmesi şirketi zor durumda bıraktı.

Kredi düşürme duyurusu, Bloomberg'in şirket hakkında "gelecek 5 yıl içerisinde borçlarını geri ödeyememe olasılığını %90 olarak gösteren" açıklamasından hemen sonra geldi.

Moody's de düşürdü

 Standards and Poors'un CMA CGM'in kredi notunu düşürdüğü haberinin hemen ardından Moody's de açıklama yaparak CMA CGM'nin kredi notunu Ba3'ten B1'e düşürdüğünü duyurdu.

Moody's ayrıca şirketin garantisiz birinci tertip 2019 ve 207 vadeli tahvillerinin kredi notunu da B2 den B3 e düşürdü.

Moody's de açıklamasında S&P gibi şirketin görünümünü negatife çevirdi.



 

Editör: TE Bilişim