İstanbul Atatürk Havalimanının uçak yakıtını temin eden ve bu amaçla Yeşilköy açığında denizden dolum tesisini işleten OPET, yurt dışı brokerlik sitelerinden edinilen bilgilere göre, M/T Diplomat ve M/T Negotiator adlı tankerleri satın aldı. Gemilerin her biri için 11 milyon dolar ödendiği bildiriliyor. Ancak bilgiler henüz OPET tarafından resmen doğrulanmış değil.

Gemilerden birine Türk bayrağı çekilerek ismi değiştirildi. Gemiler, DİTAŞ Deniz İşletmeciliği ve Tankerciliği A.Ş'nin işletimine veriliyor.

Atina merkezli Yunan şirketi EVALEND/Pedrix SHIPPING TANKERS CO SA'dan satın alınan gemilerden "M/T Negotiator", M/T Elif Tuba" adını alırken; M/T Diplomat gemisinin isim ve bayrak değişimi henüz gerçekleşmemiş görünüyor.

M/T Elif Tuba; 13.012 DWT'luk bir ürün tankeri olup 2007 yılında Güney Kore'nin Sekwang tersanesinde inşa edilmiş. 12 tankı ile 14,345 CBM kapasitesi olan gemi 128 metre uzunluğunda. Geminin MAN B+V ana makinesi bulunuyor, tanklarında phenolic epoxy kaplama özelliği var. Elif Tuba halen İstanbul Tuzla'da açıkta demirde bekliyor.

M/T Diplomat da benzer özelliklere sahip. 13.027 DWT'luk bir ürün tankeri olup 2007 yılında Güney Kore'nin Sekwang tersanesinde inşa edilmiş. 12 tankı ile 13,379 CBM kapasitesi olan gemi 128 metre uzunluğunda. Geminin MAN B+V ana makinesi bulunuyor, tanklarında phenolic epoxy kaplama özelliği var. Gemi, haber yayına hazırlandığı esnada  Gibraltar yakınlarında seyir halinde bulunuyordu.

Editör: TE Bilişim