Türkiye İş Bankası'ndan denizcilere kredi desteği

Türkiye İş Bankası'nın, deniz ticari araçlarını ipotek kabul edip kredi verme girişimi, denizcilik sektörünü sevindirdi.

DTO Antalya Şube Müdürü Cüneyt Koşu, "Bu kredi, denizcilik sektörünü daha da geliştirecek ve güçlendirecek'' dedi.

Türkiycİş teankasYnıh,   dentz ticari araklarını' ipotek kabul edip kredi verme girişimi, denizcilik sektörünü sevindirdi. Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Müdürü Cüneyt Koşu, AA muhabirine   yaptığı açıklamada, bankaların yıllardır milyon dolarlık değere sahip  olan deniz ticari araçlarını ipotek koyup teminat kabul etmemesinin,   denizcilik sektörünü geliştiremediğini, bu nedenle denizcilerin   tefecilerin eline düştüğünü söyledi. DTO Antalya Şube yönetiminin, İş Bankası Antalya Bölge Müdürlüğü ve   Genel Müdürlük düzeyinde sürdürdüğü girişimler sonucunda, bankanın deniz   ticari araçlarını ipotek koyup teminat saymasını kabul etmesinin,  bankacılık sektöründe adeta bir devrim niteliğinde olduğunu kaydeden   Koşu, şunları kaydetti:

'Bu döneme kadar bankalar milyon dolarlık ticari yat ve araçları ipotek   koyup teminat olarak kabul etmezlerdi. Bu nedenle deniz araçlarında bakım ve onarım yapacak denizcilik sektörü tefecilerin eline düşerdi, iş   Bankası deniz ticari araçlarına ipotek koyup, teminat kabul etmesi denizcilik sektörünü geliştirecektir. îş Bankası'nın DTO Antalya Şubesi   üyelerine yönelik vereceği bu kredilerin önümüzdeki dönemlerde yat alımına da dönebilir. İş Bankası'nın deniz ticari  ' araçlarına ipotek  koyup teminat kabul etmesi ve kredi vermesi denizcilik sektörünü daha da geliştirecek ve güçlendirecek." İş Bankası'nın sadece DTO Antalya Şubesi üyelerine yönelik yaptığı kredi   anlaşması ile denizcilere ticari araçlarının bakım ve onarımı için her  ticari aracı için en az 40 bin YTL ve en az 5-6 ay geri Ödemesiz kredi  vermesi konusunda protokol imzalayacaklarını belirten Koşu, şunları   kaydetti: "İş Bankası sadece Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi üyesi denizcilere   kredi verecek. İş Bankası'nın bu tavrından çok heyecan duyduk. Denizcilik sektörü çok sevinçli, özellikle yeni gelişen denizcilik  sektörüne büyük destek sağlayacak. Bu ay içinde bu kredinin verilmesine başlanılacak. Böylece özellikle turizm bölgesinde deniz turizmi yapan  işletmeler, almış oldukları kredilerle deniz ticari araçlarının ve   ticari yatlarının bakım ve onarımları yapılabilecek. Bunun devamında  yeni gemi inşa kredileri ve yat alımı için de kredi verilmesi  bekleniyor. Yat alım kredisi de verilirse de Türk halkının yat alımı teşvik edilmiş olunacak. Deniz ticari araçlarının kalitesi ve hizmetin  daha iyi olması sağlanacak."

Hürses

Editör: TE Bilişim