Hyundai Merchant Marine, Dökme Yük Taşımacılığından Çıkıyor...

Güney Koreli deniz taşımacılık şirketi Hyundai Merchant Marine, dökme yük biriminin satışı için yatırım fonu Hahn&Company ile ön görüşmelere başladı. 

İki şirket arasındaki görüşmelerin 2015 yılında başladığı ve 600 Milyar Won (Yaklaşık 497 Milyon ABD Doları) gibi bir fiyat üzerinden görüşmelerin sonuçlanmak üzere olduğu bildiriliyor. 

Elde edilen sopn bilgilere göre hahn&Company yatırım fonu 100 Milyar Won'u nakit ödeyecek, kalan 500 Milyar Won tutarındaki miktar ise daha sonra ödenmek üzere borç olarak kalacak.

Hyundai Merchant Marine şirketinin 2013 yılından bu yana ciddi finansal sıkıntı içerisinde olduğu bilinmekteydi.

LNG ve dökme yük navlunlarının çökmesi ve genel denizcilik navlun krizi şirketi sıkıntıya sokmuştu. 

Şirket yönetimi halen LNG biriminn satış kararını onaylamış bulunuyor. Ancak öncelikle nakit akışı düşük olan ve zararda olan dökme yük birimini elden çıkarmak istiyor. 

Piyasa uzmanlarına göre, para kaybetmekte olan Hyundai Merchant Marine şirketinin Temmuz 2016 tarihinden önce sermaye arttırması gerekli. Bu tarihte 500 Milyar Won borç ödemesi bulunuyor. 

Konteyner taşımacılık piyasasında da işlerin kötü gitmesi sonucunda borçlarını ödemekte sıkıntıya düşen şirketin borç/özkaynmak oranı %800 gibi korkunç bir rakama çıkmış durumda. 

Hyundai Merchant Marine şirketinin elinde halen yeni inşalar da dahil  17 adet dökme yük gemisi bulunuyor.

 

Editör: TE Bilişim