Hampetrol tankerlerinde navlunlar düşüşte

Dünya denizciliğinin en güçlü hampetrol tanker şirketlerinden biri olan Euronav ' ın krizle birlikte dramatik bir düşüşle bu yılın üçüncü çeyreğinde kârdan 158 milyon dolar kaybederek kırmızı hatta yaklaştığı açıklandı .

Belçikalı firma yine de 2008 ' i en bereketli yıl olarak ilan etmekte . Şirketten yapılan açıklamaya göre , " VLCC olarak tanımlanan yüksek tonajlı ham petrol tankerleri kategorisinde bu yılın üçüncü çeyreği dahil olmak üzere navlunlar yüksek seviyelerde gerçekleşmiş durumda .

Ortalama günlük kiralama navlunları Euronav filosuna ait Uluslararası Tanker İşletmeciliği Ortaklığı verilerine göre 116 , 000 dolar olarak gerçekleşiyor . Bu durum geçen sene aynı dönemde 36 . 500 dolardı . VLCC üp tankerlere olan ihtiyaç bu yılın ilk aylannda çok ciddi bir tırmanış göstermiş ve çift cidarlı ham petrol tankeri bulmak çok zorlaştıkça günlük kiralar da Urmanma göstererek , gemi sahipleri için çok kârlı bir süreç doğmuştu .

Oil Majors olarak tanımlanan dünyanın petrol rafineleri sahibi olan uluslararası petrol şirketleri , kiralanacak ham petrol tankerlerinin çift cidarlı olması gibi , yüksek teknik özellikleri tercih ettiklerinden Euronav bu talebe uygun gemilere sahip armatörlük firmalarıyla bir çanak meydana getirmişti . Bu yılın başlarında devam eden yüksek talep nedeniyle 1996 inşa çift cidarlı bir hampetrol tankeri sadece üç aylık dönemde yeni sahibine 49.5 milyon dolar bedelle satılırken, 2007 yılı ilk üç ayında günde 28 , 900 dolardan kiralanan suezmax tankerler bu yılın ilk üç ayında günlüğü 46 , 000 dolara kiralanır hale gelmişlerdi . Market uzmanları hampetrol tankerleri sektöründe sadece özsermayesi güçlü ve ayni şekilde kabul edilir projeleri olan armatörlük firmalarının bankalardan kredi almak A i Market uzmanları hampetrol tankerleri sektöründe sadece özsermayesi güçlü armatörlük firmalarının bankalardan kredi almak şanslarının yüksek olduğu belirtiliyor . şanslarının yüksek olduğu belirtiliyor . Hampetrol tankerleri sektörü için Euronav ' dan yapılan değerlendirmeye göre , bu yılın dördüncü çeyreğinde Kasım ayı için günlük kira navlunlan 65 , 000 dolar olarak gerçekleşse de , Aralık ayının 7075 , 000 dolar olması beklenmekte . Fakat 100 , 000 dolar / gün gibi kiralama navlunlan

EURONAV YENİ İNŞA SİPARİŞLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Belçika ' lı Euronav bu yılın ilk yarısında verdiği altı gemilik siparişini koruyor.

Mart ayında 50 / 50 ortaklıkla JM Management'den Samsung Heay Industries Tersanesi'nde inşa edilmekte olan üç adet çift cidarlı suezmax ham petrol tankerini satın almıştı. Gemiler 2010 ve 2011 yıllarında hizmete girecekler . Haziran ayında ise 2011 yılında teslim almak üzere dört tanker siparişi daha verdiler .

Yine haziran ayında Samsung ' a verilmiş olan iki adet çift cidarlı VLCC ham petrol tankerinin teslim tarihleri 2011 ve 2012 nin artık hayal etmek imkânsız bulunuyor .

Euronav değerlendirmesine göre; " Gelecek sene gemi kiraları kabul edilir seviyelerde kalacak , fakat 2008' in ilk altı aylık dönemi gibi olmayacak . Tek cidarlı tankerler uluslar arası yaptırımlar yaklaştıkça hizmetdışı kalacaklanndan çift cidarlı tanker sahibi armatörlük firmalarının pazar şanslan yeniden artacak . "

9,5 milyon dwt'luk dev bir filonun adı

Euronav Merkezi Belçika ' da olan Euronav gemi sahibi , işletmeci şirketler grubu olarak tamamiyle modern büyük tonajlı ham petrol tankerlerinden oluşan bir filoyla dünya lideri Majör Oil petrol şirketleri adına taşımalar yapıyor . Gerek Spot Market ' de ve gerekse kontrat bazlı anlaşmalarla işletmecilik yapan Euronav filosunda 318299 . 000 dwt arasında 19982007 inşa 14 adet VLCC çok büyük tonajlı hampetrol tankeri , 15 adet 158 , 000 dvvt ' luk Cap serisi ve tamamı Belçika bayraklı Suezmax ham petrol tankeri , 1 adet 441 , 561 dwt ' luk VPlus Tl Europe ham petrol tankeri , yüzde 50 hisseyle 2005 inşa 305 , 261 dwtluk V . K . Eddie hampetrol tankeri yeralıyor .
  

Editör: TE Bilişim