SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI için özür diliyorum kampanyası başlatan SÖZDE aydınlara; Fert olarak yapmadığın bir şeyden , sorumlu olmadığın bir eylemden, hepsinden öte uzerinde hala tartışılan, yüzlerce belki de binlerce bilinmeyen , incelenmemiş belgenin olduğ

SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI için özür diliyorum kampanyası başlatan SÖZDE aydınlara; 

Fert olarak yapmadığın bir şeyden , sorumlu olmadığın bir eylemden, hepsinden öte uzerinde hala tartışılan, yüzlerce belki de binlerce bilinmeyen , incelenmemiş belgenin olduğu ve dolayısı ile tam olarak bilemediğin tarihi bir hadiseden dolayı eğer ille özür dilemek gereğini duyuyorsan bunun altında tarihi bir hadiseden duyulan üzüntünün tetiklediği bir tepkiyi değil  bir millete duyulan ön yargılı  husumet duygularını aramak gerekir..

Eğer boyle bir kampanyayi sozde soykirimin uzerinde evrensel insan olmanin geregi adına yapıyorsan o zaman neden sadece Ermenilerden özür diliyorsun.? diye sorarlar..Ben Turkiyede yasiyorum diyorsan o zaman da zaten hem Turk olmayi kendi deyiminizle Turk ferdi olmayi red edip hem de Turkler adina ozur dilemek neyin nesidir diye sorarlar..

Neresinden bakarsaniz bakin maksat cok farkli...

Bu calisma tarihde “muspet soykırımlara” karşı baslatilan calismalarin ilki ise ( ki degil)  gelin yapanların dahi inkar etmediği Kızılderili soykırımına maruz kalan Amerikalı yerlilerden  ( 60 milyon), Yahudilerden ( 6 milyon), Güney Amerika halklarından ( 2-3 milyon), Irak da ki katliamlara maruz kalan Irak halkından (1 milyonu gecti), Afrika da günümüzde yaşanan soy kırıma tabi olan kabilelerden ( sayılarını bilen yok işin aslı, milyonlarca ), hatta din adina orta cagda katledilmis milyonlarca insanlardan ki onlardir isin asli insanin cagdaslasma yolunda kazanimlarina yol acan reformlari yaptirtanlar; onlardan özür dileyelim..Bilişim çağında çok da zor olmaz bu calismalari baslatip yayginlastirmak..

Demek istiyorum ki ,tartışması süren bir hadiseye taraf olacağına aksini yapanın bile savunmadığı soykırımlara karşı duruş sergileyelim madem oyle..

Gercek baris severlik, samimi insan severlik bir ulusun zararina yonelik ve haksizca yurutulen sozde ozur diliyorum kampanyalarina destek olmak degil hic bir siyasi  hesabi olmayan insani insan oldugu icin kucaklayan calismalara sahip cikmaktir.

Soz konu hadisenin oldugu yakin tarihimizde inanılmaz acılar çekmiş, akil almaz bir kurtuluş mücadelesini hem iç hem dışarıda ki düşmanlarına karşı  en yoksul sartlarda vermiş,  yedi düvele karşı bağımsızlık savaşını tüm dünyaya özellikle umutsuz ve mazlum ülkelere örnek olacak şekilde başarmış bir milleti aklinizin almadigi, bilginizin yetmedigi, tarihcilerin dahi hala tartistigi bir hadisede o milletin adina ozur dileyerek bir olcu de soykırım suçlamasini mesrulastirip onu tarihin ve  dünyanın gözü onunda insafsizca mahkum etmeye calismak o toplumun bireylerine yapilacak en buyuk kotuluklerden biridir..

Ermeni hadiselerinde Türk Milletinin kimseden özür dileme gibi bir  borcu yoktur.. Ama bu iki milletin birbirini kucaklama gereksinimi vardır..Ermeni diasporasının da , onların Türkiye de ki iş birlikçilerinin de, ister Türk , ister Ermeni olsun bu konuya taraf olmuş bütün ırkçıların SÖZDE Ermeni soykırımı  tartışmalarından uzak tutulması gerekmektedir..Bu “ özür diliyorum kampanyası” nın sahipleri de bu guruba dahildir...Olayın muhatapları tarihçilerdir..Geriye kalan herkes, bu sözde iddianın siyasi akbabalarıdır..

Ben bu yazımda 1915 de ki hadiseler söyle olmuştur , böyle olmuştur ahkamı kesmeyeceğim..Ben tarihçi değilim..Bu konuda ortalama insana göre belki  daha fazla tarihçileri  yakinen takip ettiğimi, kaynaklara dayanan yazıları okuduğumu söyleyebilirim...Gene de benim haddime  değil bu konuda konuşmak..Yalnız şu kadarını söyleyeyim müsaadenizle ; bu hadise BM in soykırımla ilgili tanımı şudur, tehcir de bu tanımın  için de vardır dolayısı ile bu  soykırımdır uyanıklığı ve sokak kurnazlığı ile anlatılacak bir hadise değildir..Ittihat ve terrakkicilerin cektigi telgaraflar vardir falan filan gibi uc bes belgenin arkasinda boylesine buyuk bir iddiayi dogrulatmak da resmen sacmaligin daniskasidir..

Ermenilerin 1915 de Türkler ile birlikte yaşadığı acıları Yahudi soykırımına benzetmek,Yahudi soykırımından yola çıkıp vicdanları yumuşatıp Ermeni hadisesini böyle bir ortamda  birden masanın üstüne atmak da tam anlamıyla aldatmacadir..Son tahlil de Turk dusmanligidir..YANİ IRKÇILIKTIR...

Bu kampanyayı başlatan yazarlardan bir  hanımefendi , yıllar önce gittiği Almanya da gezdiği  bir toplama kampında göz yaslarını tutamamış..Kendilerine yardımcı olan Alman vatandaş da ayni duyguları yasamış ve ağlamış..Oradan yola çıkıp peşinden bizlerin de Ermeniler için üzülmemiz gerektiğini soyluyor ve sözü SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMINA getiriyor..Ermeniler ve Turklerin yasadigi acilara uzulmeyen kim var? Türk Milleti insan sevgisini kimseden öğrenecek değil..Ben mahallemde ki Kirkor amcam olduğu zaman günlerce  kendime gelemedim..Kuyumculuk işi batıp da bizim mahalleye Kurtuluştan gelip taşındığın da önce ben ona sonra da benim zorlu yıllarımda o bana yardim etmişti..Acisi hala yuregimdedir..

Ayrica bir baba olarak bilirim ki evlat acısının milliyeti olmaz..Ana baba acısının da..Kardeş acısının da..Sevgili, arkadaş acısınin da..

Ölüm milliyet, din, irk tanımaz..

Ve ben çok iyi bilirim ki ölüm acısı  her insanin ayni çaresiz duygularla karşıladığı ve yaşadığı, tarifi çok güç , insanı ezip gecen  ruh halidir..

Ve yine  ölüm acıları insani insan yapan, yaşarken geçtiğimiz  testlerin  en zorudur.

Ben 1915 de ki  olaylarda ölen masum Turklere acıdığım gibi masum Ermenilere de acırim..Yani beni üzen insan sayısı bu kampanyayı başlatanların üzüldüğü insan sayısının nerdeyse iki katidir..Onlar yarısını teğet bile geçmemişlerdir..

Binaenaleyh,  eğer insan olmanin kacinilmaz erdemini yazılarını süslemek, düşüncelerini güçlendirmek, anlattığını inandırmak adına kullanmayıp , bunu sadece sana Allah tarafindan verilmiş en büyük değer olarak yaşıyorsan zaten ACIMA VE ŞEFKAT duyguların seni  DÜŞMAN olma histerisinden alıp uzaklaştıracak insanlık trajedilerinde yan tutmadan üzüntün sadece insana insan olduğu için yönlenecektir..Kampanya sahiplerinin yaptığı gibi 1915 olaylarının mağdurlarının yarısıni görmezden gelirsen üzüntülerin maksatli siyasi düşüncelerin  içinde kirlenen sahte göz yaşlarından öte bir anlam taşımayacaktır...

Ülkemizin üzerinde oynanan bir çok oyundan birisinin de SÖZDE ERMENİ SOYKIRIM iddiaları ile başlatılmak istenen gerginlik olduğunu yazımın sonunda altını çizerek belirtmek isterim..

Özellikle ülkemizde yaşayan Ermeni kardeşlerimize ve diger azinliklara mensup vatandaslarimiza  dünden daha fazla sevgi ve muhabbetle yaklaşalım..Bu yazıma konu olan kampanyalara,provokasyonlara, ülkemizin birliğini zora sokacak davranışlara akıl, sağ duyu ve Turkun sevgisi ile cevap verelim...

Nasil ki 1915 olaylarinda olen insanlar Ermenisi,Turku, Kurtu ile bizim ise, bugun de Türküyle, Ermenisiyle, Kürtüyle, Çerkeziyle, Lazıyla, Rumuyla, Yahudisi ile,Pomakıyla, Bosnağı ile v.s uzerinde yasadigimiz  bu vatan da bizim..Bolunmeyerek sahip cikalim..

Sevgiler herkese