Yeni Müsteşar Merak Ediliyor

İsmet Yılmaz'ın ayrılmasından sonra kimin müsteşar olacağı denizcilik sektöründe merak konusu. En güçlü adaylar Barış Tozar ve Hasan Naiboğlu.

Denizcilik Sektörü, merakla yeni Müsteşarını bekliyor. Büyük başarılara imza atan denizcilik sektörünün son beş yılının altında imzası olan en önemli kişilerden İsmet Yılmaz'ın aynı başarıya muhtaç Türk Turizmini de benzer şekilde atağa kaldırmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı'na getirilmesinden sonra; Denizciliğin kazandığı ivmeyi devam ettirecek ve bayrağı daha da yukarılara taşıyacak yeni denizcilik müsteşarının ismini sektör merakla bekliyor.

Denizcilik Müsteşarı'nın kim olacağını Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım belirleyecek. Yıldırım'ın müsteşarın adını henüz hiç kimseye açıklama yapmadığı biliniyor. Ancak sektör içerisinde Müsteşar olması muhtemel olarak Barış Tozar'ın ve Müsteşar Vekili Hasan Naiboğlu'nun adları geçiyor.

Barış Tozar: Başarılı ve yenilikçi bir bürokrat ve kaptan

Müsteşarlık için ismi geçenlerden Kaptan Barış Tozar, en son yürüttüğü Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinden sağlık sorunları nedeniyle kendi isteğiyle ayrılmıştı. Halen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın danışmanlığı görevini de yürüten Barış Tozar geçmişte Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü görevindeki başarılarıyla da hatırlanıyor. Genel MÜdürlüğü döneminde sektörle ve sivil toplum kuruluşlarıyla başarılı bir koordinasyon kuran ve Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'nin mevzuat alt yapısıyla ve yapılanmasıyla dünyadaki örneklerine uygun başarılı bir şekilde faaliyete geçmesini sağlayan Barış Tozar, yenilikçi ve kararlı çalışmasıyla tanınıyor. Barış Tozar'ın bu nitelikleriyle ve kendisinin de uzman bir denizci olması niteliğiyle sektörün sorunlarına çözümler üretebileceği değerlendiriliyor. Ancak Barış Tozar'ın sağlık sorunları nedeniyle verilebilecek bir görevden affını isteme ihtimali de bulunuyor.

Hasan Naiboğlu: Sektörü bilen,sektörün içinden bir isim

İsmet Yılmaz'ın Ulaştırma Bakanlığı'nı yürüttüğü dönemde Denizcilik Müsteşarlığı görevini yürüten Hasan Naiboğlu; daha önce Ulaştırma Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü görevinde bulunmuştu. Hasan Naiboğlu'nun sektörün sorunlarını bilen ve sektörün içinden gelen bir kişi olması nedeniyle Denizcilik Müsteşarı olması halinde sektöre yararlı olacağı değerlendiriliyor.

Kim olursa olsun sektör kazanacak

Denizcilik Müsteşarı Barış Tozar veya Hasan Naiboğlu  olması halinde sektörün bunu pozitif karşılaması bekleniyor. Ancak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın sektörde sayılması ve sevilmesi nedeniyle, kendisinin layık göreceği bir başka ismin de sektörde olumlu karşılanacağı yine sektör içerisinde yapılan değerlendirmeler arasında.

 DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim