YASA AYSEN GEMİSİ BAHREYN'E GERİ DÖNDÜ

Bahreyn Asry kentinde  havuzdan çıkan Yasa Denizciliğe ait 'Yasa Aysen' sabah saat 02:15 sularında Bahreyn Körfezinde Amerikan donanmasına ait "USS Phidelpia" adlı denizaltı ile çarpıştı.

Yasa Denizciliğe ait 190 metre boyunda 52 bin 434 DWT'luk YASA AYSEN" isimli Dökme yük gemisi Bahreyn'in Asry kentinde tersaneden bakımdan çıktından üç saat sonra körfezde seyrederken Amerikan donanmasına ait "USS PHİDELPİA" isimli denizaltıyla İskele bordosundan çarpıştı.

Yasa Denizcilikten alınan bilgiye göre Tipobet Amerikan donanmasına ait Denizaltının su üstünde seyir yaparken "YASA AYSEN"e İskele bordosundan çarptığını ifade ettiler. Aynı yetkili Denizaltıların üzerinde bulunan bir maddeden dolayı sonar ve radar cihazlarında görünmediğini ve bunun neticesinde çatışmanın (çarpışma) olduğunu söyledi. Çarpışma neticesinde ölen yada yaralanan olmadı.

Şirket yetkilileri "Yasa Aysen"in iskelesinde meydana gelen hasardan dolayı tamir edilmek ve yeniden bakıma alınmak amacıyla  Bahreyn'de aynı tersaneye doğru yol aldığı ifade edildi. Geminin bir saat içerisinde tersaneye çekileceği öğrenildi.

Gemide 20 Türk vatandaşı personel bulunuyor.

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim