YARGITAY NORDBANK DAVASINI BOZDU

Yargıtay 10.Dairesi Karahasan Denizcilik ile HSH Nordbank arasındaki davayı usulden bozarak yeniden yargılanmasına karar verdi.

Bilindiği gibi; Yurtdışında Türk denizciliğine kredi veren bir avuç kreditörden en büyüğü konumundaki HSH Nordbank (Eski adıyla Landesbank) yılların denizcilik şirketlerinden Karahasan Şirketler Grubuna 83 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edilince Türk denizciliğine bakışını tümüyle gözden geçirmaya karar vermişti.

Kararı temyize götüren HSH Nordbank, Türk denizcilik sektörünün Youwin gelişmesinde en çok paya sahip olan bankaların başında geliyor ve son yıllarda Türk denizcilerine l milyar Euro'dan fazla kredi kullandırdığı için bir çeşit hami olarak kabul ediliyordu.

Bankanın kredilerini askıya alması uluslar arası finans sektörünü derin kuşkulara sevketti. Karahasan yöneticileri, ingiltere'de başta The Sun olmak üzere değişik gazetelerde "işte korsanlar" başlıkları altında tanıtılırken yine ingiliz Tradewinds Dergisi, Türk Adaleti'nin verdiği kararı "Hukuki karmaşa" başlığıyla duyurmuştu.

Yargıtay'ın aldığı bu karar; Nordbank-Karahasan Denizcilik arasındaki davanın yeniden görüşülmesi anlamını taşıyor.

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim