YAKIT KAÇAKÇISI VALİ KİM?

TBMM Akaryakıt Kaçakçılığı Komisyonuna bilgi veren Gümrükler eski Başmüfettişi Necati Can İstanbul’un eski valilerinden birisinin Haramidere Akaryakıt Gümrük Müdürü’ne bir holdingin işlerine yardımcı olması için baskı yaptığını ileri sürdü.

Gümrükler eski Başmüfettişi Necati Can, TBMM Meclis Akaryakıt Komisyonuna yaptığı açıklamada, önceki hükümetler döneminde bürokraside karşılaşılan sorunlara çok olduğunu ifade etti.

Gümrük Müsteşarıyla Bakanın arasının akaryakıt kaçaklığı sebebiyle açıldığını kaydeden eski Baş müfettiş Necati Can, şu açıklamalarda bulunuyor: “Müsteşar bana bakanın kendisine ‘Başbakan’ın kardeşi Hopa’dan mazot ticareti yapmayı düşünüyor. Yardımcı olacaksan ol, yoksa Betmarino seni değiştireceğiz.’ tehdidinde bulundu. Ben yardımcı olmadım, değiştirdiler.’ dedi.”

İstanbul’un eski valilerinden birisinin Haramidere Akaryakıt Gümrük Müdürü’ne bir holdingin işlerine yardımcı olması için baskı yaptığını ileri süren Can, yabancı gemilerle getirilen mazotun özel bir tankta toplanarak satıldığını savunuyor.

Gümrükler Eski Baş Müfettişi Necati Can, Meclis Komisyonuna verdiği ifade de devletin istemesi halinde kaçakçılara göz açtırmayacağı söyledi. 

Mafyanın baskı yaptığını vurgulayan Can, devletin tedbir alması halinde, hükümetlerin düşmesine kadar süren sonuçlar doğurduğunu sözlerine ekledi.

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim