Türkçe Öğretmeninin Denizcilerden Dileği

 

Türk Denizciliğinin en çok okunan haber sitesi DenizHaber.Com'a okuyucu desteği çığ gibi büyüyor. Her gün okuyucularımız yorum göndererek, elektronik posta göndererek denizciliğimizin gelişmesi adına sitemizin aracı olmaya çalıştığı çabalara katkıda bulunmaya çalışıyorlar.

Bunlara son örnek; bir Türkçe Öğretmeninden; Sayın Seyfi Ayaz'dan aldığımız elektronik posta. Sayın Ayaz, sektör dışından bir gözlemci olarak bakın bize ne önerilerde bulunuyor. Hiç değiştirmeden aynen yayınlıyoruz:

"Değerli Denizciler Merhaba,

Sitenizi tamamne tesadüf eseri buldum.Amacım Türkiye ye kaynak oluşturacak proje geliştirmekti.

Aslında gemicilikle alakam yok,Türkçe öğretmeniyim. Boğazdan geçen gemi sayısını ararken sizi buldum.

Benim bir fikrim var,uygulanıyor mu bilmem ,uygulanabilir mi onu da bilmiyorum.Bildiğim kadarıyla Türkiye yabancı gemilere Montrö sebebiyle fazla karışamıyor,onlardan para da kazanamıyor.

Sitede göz attığım kadarıyla yabancılara bu hak verilecekmiş. Çok yanlış olur bu. Benim fikrim geçen 50000 gemiye de kılavuz kaptan zorunluluğu var zaten bunlardan 500 -1000 civarı bir para kılavuzluk hizmeti olarak alınıp bunu Milli ve güçlü bir sivil ve askeri gemicilik sektörünün oluşması için eğitim ve üretim  amaçlı kullanabiliriz.

Anladığım kadarıyla bu  zaten alınıyor,ancak şimdi yabancılara da açılacak.

Yanlış ,eğer 1. dünya savaşı nda İngilizlerden parasını verdiğimiz gemilerimizi alamadığımızı hatırlarsanız olayın ehemmiyeti daha bariz şekilde anlaşılır.

Bu arada sizden de ricam bu uygulamalarda sadece para kazanmak için değil denizcilikte Türkiye yi bir yıldız yapmak için gayret etmenizdir.

Dünyaya denizciler ve MAERSK gibi devlere rakip olacak gemiler ihraç etmenizi istiyorum.Bir şey daha var,lütfen Güney Kıbrıs ı bari geçin gemi taşımacılığında.Bu yolda atacağınız her adımı kalben destekleyeceğimiz bilmenizi isterim.

Rastgele 

Seyfi Ayaz"

 

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim