Tatlısu Denizcilerinin Kafası Karıştı

Samsung'un resmi web sitesinde yayınlanan 16 bin TEU Konteyner gemisinin boyutları suyu bardakta görmüş çevirmenlerce birebir çevrilince, ortaya 400 metre genişliğinde ve 374 metre yüksekliğinde bir hilkat garibesi çıktı.

Türkiye'deki ciddi haber ajansları bile böyle bir nesnenin su üstünde ayakta duramayacağını bile aklından geçiremeyen çevirmenin kurbanı oldular.

Geminin makinesine "motor" makine dairesine "motor odası" kaptan köşküne "kaptan odası" diyen acar çevirmenler ayrı bir denizcilik komedisine imza attılar.

Dünyanın en büyük konteyner gemisi olma ünvanını 397 metre boyu ile elinde bulunduran Emma Maersk'in genişliği 56 metre, "Yüksekliği" 30 metre iken; bu bilgilerden habersiz Türkiye'de ve dünyada pek çok "tatlı su denizcisi" Samsung'un basın duyurusunda yapılan yanlışlığın kurbanı oldular.

Dünyada ciddi denizcilik siteleri ise Samsung'un yazdığı "400 metre genişliğin" uzunluk olması gerektiğini belirtirken, pek çok sitede gerçekleşmesi mümkün olmayan "400 metre genişlik-374 metre yükseklik" değerleri yer aldı.

Denizhaber.Com Samsung'un yaptığı kötü "şaka" yı düzeltiyor Samsung'un üreteceği yeni geminin boyutlarını sizlere sunuyor:

Uzunluk: 400 Metre

Derinlik(Yükseklik!): 37,4 Metre

Genişlik: 60 metre

Dünyanın en büyük gemileri ile ilgili yaptığımız daha önceki bir haberimize aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

http://www.denizhaber.com/index.php?sayfa=habgst&id=8306

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim