Suriye’nin bot ihalesini Düzgit aldı

Suriye Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde faaliyette bulunan Limanlar Genel İdaresi hizmetinde kullanılacak devriye botlarının yapım ihalesini 5 milyon dolara Düzgit Gemi İnşa Sanayi aldı. Tuzla Tersaneler Bölgesinde hizmet veren Düzgit Gemi İnşa sanayi, Suriye Ulaştırma Bakanlığının uluslar arası ihaleye çıktığı ve Hollanda, Fransa ve Mısır’dan katılan şirketler arasında en uygun teklifi Düzgit Gemi İnşa sanayi vererek botların yapım ihalesini aldı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Düzgit Gemi İnşa Sanayi Yönetim Kurulu üyesi Ali Düzgit “Gelişen gemi inşa sanayimiz artık kurtarma ve acil müdahale botlarının inşasında söz sahibi konumdadır. Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmelerinin 2002 yılında 10 adet Acil Müdahale Botu (SAR Bot) İhalesi’nde teknik yeterliliğine ve düşük teklifine rağmen sadece tecrübe eksikliği bahane edilerek, karar aşamasında tercih edilmemiş olmasına karşılık, başka bir ülkenin yine benzer bir devlet kurumu tarafından yine benzer botların inşası için seçilmemiz bizleri onure etmiştir” dedi.

Gemi İnşa sanayinin küçük tonajlı kimyasal tanker yapımında dünya birincisi olduğunu söyleyen Düzgit Gemi İnşa Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düzgit “Küçük tonajlı gemiler ve teknelerin inşasında dünyada söz sahibi olan Türkiye, Acil müdahale, Sar, kurtarma gemisi ve teknelerinde de tercih edilen ülke konumuna geldiğini” ifade etti.

Suriye Ulaştırma Bakanlığı Limanlar Genel İdaresine inşa edilecek iki adet devriye botu 2006 Ekim ayında teslim edilecek. İnşa edilecek devriye botlarının uzunluğu 20 metre seyir sürati ise 30 mil olacak.

BOTLARIN ANA ÖZELLİKLERİ

Tam Boy                           : 20.10 m

Kaimeler Arası Boy            : 19.60 m

Su Hattı Boyu                    : 16.80 m

Genişlik (Azami)                 :   5.80 m

Genişlik (Kalıp)                  :   5.30 m

Derinlik                              :   2.40 m / 2,90 m

Su Çekimi (Kalıp)              :   0.85 m yaklaşık

Su Çekimi (Azami)             :   1.50 m yaklaşık

Mürettebat Sayısı              : 4 azami

Yolcu Kapasitesi                : 8 azami

Deplasman Tonajı              : 33 ton

Tekne Yapısı                     : Alüminyum

Gözetim Kurumu                : Bureau Veritas

Ana Makineler                    : 2 x 1350 hp / 2100 rpm Dizel

Yardımcı Makineler            : 1 x 20 kW Dizel Jeneratör

Yakıt Kapasitesi                 : 5000 lts

Seyir Sürati                        : 30,0 deniz mili

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim