NEWYORK DENİZCİLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ İSTANBUL'DA

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve State University of New York (SUNY) sistemine bağlı Denizcilik Fakültesi’nde öğrenim gören on yedi Türk öğrenci, 17 Haziran 2005 Cuma günü Empire State VI adlı eğitim gemisi ile İstanbul’a geldi.

Karaköy Limanına demirleyen gemi 20 Haziran tarihine kadar İstanbul'da kalacak.

Yaz dönemi açık deniz eğitimlerinin birinci bölümünü Belçika’da tamamlayan öğrenciler, Amerikalı sınıf arkadaşlarına İstanbul’u tanıttıktan sonra, 20 Haziran’da Çeşme’ye, oradan da Palma, Mayorka ve Lizbon limanlarına uğrayarak, New York’a geri dönecekler.

İTÜ-SUNY işbirliğiyle yürütülen ve çift diplomalı bir ortak program olan Denizcilik Programı süresince öğrenciler, üniversite eğitimlerinin bir kısmını İTÜ, bir kısmını SUNY Denizcilik fakültelerinde okuyorlar. Yurt dışındaki eğitimleri arasında yer alan ve 65 gün süren Yaz Dönemi Açık Deniz Eğitimi sırasında, meslek yaşamlarında karşılaşacakları sorumluluklar konusunda ilk elden tecrübe edinirken; tüm akademik ve mesleki faaliyetlere katılıyorlar. Bu özel program uyarınca, eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler her iki üniversiteden de lisans diploması almaya hak kazanıyorlar.

Sultanbet align="left">

17.000 ton ağırlığında ve 173 metre uzunluğundaki Empire State VI eğitim gemisinde, öğrencilerin yanı sıra, İTÜ’den Kaptan Tanzer Satır; SUNY Denizcilik Fakültesi Öğrenci Komutanı Kaptan Richard Smith ve SUNY Denizcilik Fakültesi Dekanı Dr. William Gehring de bulunuyor.

İTÜ Denizcilik Fakültesi Kurucu Dekanı Osman Kamil Sağ, eğitim gemisinin ziyaretiyle ilgili olarak: “Öğrencilerimizin, gerek eğitim gemisinde, gerekse New York, Fort Schuyler Kampüsü’ndeki SUNY Denizcilik Fakültesi Alayı’nda birçok ülkeden gençle bir arada eğitim görmeleri bilgi birikimlerini artıran bir deneyimdir. ABD ile Türkiye uzun yıllardır NATO çerçevesinde sadık ortaklıklarını sürdürmüşlerdir. Türk ve Amerikan öğrenciler de iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin en temel ve vazgeçilmez unsurları olan, ömür boyu sürecek, kişisel ve profesyonel bağlar kuracaklardır. Empire State VI’yı ve parlak gençleri İstanbul’da ağırlamaktan onur duyuyoruz” dedi.

2005 yılının sonbahar döneminde, İTÜ’den 30 Türk öğrenci daha SUNY Denizcilik Fakültesi’nde öğrenim görecek.

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim