PELİKAN DENİZCİLİK LOJ. DIŞ TİC. TUR. LTD. AÇIKLAMA

05.08.2005 tarihinde sitemizde yayınlanan "Pelikan Denizciliğe UYARI Cezası" başlıklı haberde yanlışlıkla merkezi İzmit'te bulunan Pelikan Denizcilik Lojistik Dış Tic. Turizm Ltd.  şirketinin  logosu kullanılmıştır.

Haberde adı geçen şirketin Pelikan Denizcilik Lojistlik Tic. Tur. Ltd şirketi olmadığı, Deniz Ticaret Odası Meclisi tarafından UYARI CEZASI alan şirketin "Pelikan Shipbroker" şirketi olduğu ve akabinde haberde kullanılan logo Pelikan Den. Loj.Tic. Tur. Ltd şirketine ait olmasından dolayı ilgili logo yayından kaldırılıp adı geçen Pelikan Shipbroker şirketinin logosu habere eklenmiştir.

(DTO Meclisi Dinamobet tarafından uyarı cezası alan Pelikan Shipbrokers şirketin logosu)

(Pelikan Denizcilik Lojistik şirketinin logosu)

Konu ile ilgili olarak Pelikan Denizcilik şirketi vekili; Av. Ömer Önüt imzasıyla  Üsküdar 9. Noter kanalıyla bir düzeltme yazısı göndermiştir.

DenizHaber Yayın kurulu olarak, Basın-Yayın ilkelerinde tarafsız ve objektif haberciliğin yanında, haberde adı geçen şirketin mağduriyetinide göz önünde bulundurarak gönderilen "Düzeltme Metni"ni yayınlamayı uygun görmüş bulunmaktayız.

Düzeltme yazısı aynen şöyledir;

DÜZELTME METNİ

"05/08/2005 tarihinde sitemizde yayınlanmış olan ve gerçeğe aykırı bilgiler içeren haberde adı geçen İzmit'te faaliyet gösteren Pelikan Denizcilik'in haber içeriği ile ilgisi yoktur. İzmit'te faaliyet gösteren Pelikan Denizcilik Lojistik Dış Tic. Turizm Ltd. Deniz Ticaret Odasından herhangi bir uyarı cezası almamış olup, sektörün itibarlı kuruluşlarından biridir.Bir araştırma yapmadan Pelikan Denizcilik Lojistik Dış Tic. Turizm Ltd.'nin logosununda kullanarak gerçeğe aykırı beyanlar içeren bu haberi yayınladığımızdan dolayı Pelikan Denizcilik Lojistik Tic. Turizm Ltd'den ve tüm okuyucularımızdan özür dileriz."

DenizHaber Yayın Kurulu

Editör: TE Bilişim