DTO Başkanı Metin Kalkavan Fakülteye Kırgın

Deniz Ticaret Odası’nın 3 Mayıs Perşembe günü yalpan meclis toplantısında konuşan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan; konuşmasını ağırlıklı olarak denizcilik eğitimine ayırdı ve zaman zaman kırgın, zaman zaman sert mesajlar verdi.

Kendilerinin 90’lı yılların başında İTÜ Denizcilik Fakültesinin gerekli bazı ihtiyaçlarının karşılanması için herkesten yalvararak para topladıklarının unutulmaması gerektiğini söyleyen DTO Başkanı Metin Kalkavan; kendilerinin İTÜ Denizcilik Fakültesi’nin ihtiyaçlarını karşılamak için adeta çırpındıklarını ve bugün gelinen noktanın da bu olduğunu belirtti.

DTO Olarak kazançlarının %50 sini, cirolarının ise %20 sini eğitime ayırdıklarına değinen Metin Kalkavan; “Başka hangi kurum veya kuruluş böyle bir şey yaptı” diye sordu.

Kalkavan; TÜDEV’i Türkiye’deki denizcilik eğitimini geliştirmek amacıyla kurduklarını belirterek; “Biz kurduk derken bunun içinde Denizcilik Fakültesi mezunları da var” dedi.

“İTÜ Rektörü, dekanı ve bazı arkadaşların aklı  maalesef ters çalışıyor”

Kendilerinin esas işlerinin eğitim olmadığını; ancak niyetlerinin ülkenin en büyük sorunu olan istihdamı arttırmak olduğunu ifade eden Metin Kalkavan; kendilerinin bunu söylerken öbür tarafın “neden bu okulu geliştirmiyorsunuz, iye arsa vermiyorsunuz” tartışmasına girdiklerini belirterek “İTÜ Rektörü, dekanı ve bazı arkadaşların maalesef aklı ters çalışıyor” dedi.

Kendilerinin denizcilik fakültesini desteklediklerini ve buna devam edeceklerini; ancak başka üniversitelere DTO’nun üniversitesine de destek vereceklerini ifade eden Metin Kalkavan; özellikle Dekan ve Rektörün milletvekillerine çok yanlış şeyler söylediklerini ve çok yanlış yönlendirdiklerini ifade etti.

“Olaya sadece Türkiye bağlamında bakmak yanlıştır” diyen DTO Başkanı; dünyada çok ciddi gemi adamına ihtiyaç bulunduğunu ifade etti. Kendileri için Türkiye’de ucuz adam çalıştırmak istiyorlar, çalışanları sömürmek istiyorlar dendiğinden şikayet eden Metin Kalkavan; “Böyle şey olur mu? Bizim dünya denizciliğinin gemi adamı fiyatlarında belirli rol oynayacak bir filomuz yok. Bunlar yanlış düşüncelerdir” dedi.

“Arsa için söz vermedik”

Denizcilik Fakültesi’nin bitişiğinde DTO’nun satın alarak TÜDEV’e hibe ettiği arsa için “DTO Bu arsayı fakülteye vereceğim diye bir söz vermedi” diyen Metin Kalkavan; “DTO Böyle bir söz vermedi. Keşke o konuşmayı yapmadan önce bize sorsalardı. Bakan fakülte içinde yurt yapma sözü verdi o doğrudur” dedi.

DTO’nun verdiği her sözü yerine getirdiğini belirten DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan; DTO’nun bundan sonra da verdiği szöleri yerine getireceğini ifade etti.

“İstersek 15 Günde Fakültedeki bütün öğretim üyelerini alırız”

Sürekli gidip kendilerini şikayet eden zihniyetle uzlaşmanın zorluğuna değinen Kalkavan; “İstersek 15 günde denizcilik fakültesindeki öğretim üyelerinin hepsini alırız. Ama böyle bir şey yapmayız” dedi.

"Fakülte denizcilik eğitiminin Mercedes’i”

Kalkavan; Fakültenin denizcilik eğitiminin Mercedes’i olduğunu belirterek; kendilerinin eğitimi geliştirmek isterken TÜDEV’i rakip gören bir zihniyetin olmaması gerektiğini ifade etti.

Kendilerinin her şeyi devletten beklemek yerine ellerini taşın altına koyduklarını söyleyen DTO Yönetim Kurulu Başkanı; büyük bir üniversite kurmak ve nitelikli eleman yetiştirmek istediklerini belirtti.

2003 yılında kurslara izin vermeyelim bunun yerine üniversite kurulsun denildiğini hatırlatan Metin Kalkavan; “Ne zaman fikir değiştirdiler? Biz onların söylediğini yaptık ” dedi.

“DTO Olarak biz bir konuşursak ortalık sallanır”

Kalkavan; DTO’nun sabrının da bir sınırı olduğunu söyleyerek “DTO Olarak biz konuşursak ortalık salanır” dedi.

Uzlaşmadan bahsedildiğini; ancak ortada ortasını bulacak bir şeyin bulunmadığını söyleyen Metin Kalkavan; “Bizim tarafımızda her şey net ve açık. 20 dönümlük bir araziden bahsediliyor. O arazi bizim kuracağımız üniversitenin sadece onda biri. Bunun denizcilik Fakültesi ile ne alakası var?” dedi.

Arsada bütün üniversitelerin yararlanacağı bir eğitim merkezi yapacaklarını ifade eden Metin Kalkavan, “Bu üniversite sizin değil kamunun malı. Biz en zor zamanda Denizcilik Fakültesi’nin yanında olduk, yine oluruz. Ancak herkesin gerçekleri görme vakti geldi. Fakültenizi sevmek ayrı şey ama bir tarafta da ülkenin geleceği ve işsiz gençlerimiz var. Ülkemizde %42 lik büyüme var ama istihdam artışı yok” dedi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim