METİN KALKAVAN DONATANLARA DESTEK VERMEDİ

Deniz Ticaret Odası Ağustos ayı Olağan Meclis toplantısında Ereğli Lojistik'in Erdemir ve İsdemir için acenta ihalesi açmasına karşı çıkan Vapur Donatanları Derneği Başkanı Ruhi Duman'a DTO Başkanı Metin Kalkavan destek vermedi.

Ereğli Lojistik A.Ş'nin Ereğli Limanı ve İskenderun Limanı için acenta ihalesi açması Vapur Donatanları Derneği ve Acentaların tepki göstermesine neden oldu.

Deniz Ticaret Odası Ağustos ayı olağan Meclis toplantısında söz alan Vapur Donatanları Derneği Başkanı Ruhi Duman "Ereğli Lojistik İskenderun Limanı ve Ereğli Limanı için Acenta ihalesi açması bizleri sıkıntıya sokmuştur. Ereğli lojistik'in aldığı bu karar haksız rekabet ortamı yaratarak tekel oluşturmaktır" dedi.

Ereğli lojistik yönetiminden randevu istemelerine rağmen göreşemediklerinden dert yanan Vapur Donatanları Derneği Başkanı Ruhi Duman "İhale sonucu bu iki limanda en fazla iki firmanın iş yapması sağlanacaktır. Binlerce kişi yüzlerce firma ve sektörden ekmek yiyenler mağdur olacaktır. Yüzlerce acenta devre dışı kalacak hatta kapılarına kilit vuracaktır. Bu konuda Deniz Ticaret Odası'nın girişimlerde bulunması gerekmektedir" ifadesini kullandı.

Kalkavan; "Rekabetten korkmayın"

Daha sonra kürsüye gelen Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Ereğli Lojistik'in aldığı kararın doğru olduğunu belirterek şunları ifade etti. "Ereğli Lojistik bir ticari kuruluştur. yapması gerekeni yapmıştır. Önceden kapalı kapılar ardında veya teklifle acenta ihalesi yapacaklardı. Ben Celalettin beyle konuşarak bunun açık ve kamuoyuna duyurulması gerektiğini belirtmemden sonra bu ihale kamuoyuna yansımıştır. Ticarette rekabet kaliteyi getirir. Rekabetten korkmayalım. Avrupa'da bu işler böyle yapılıyor. Onun içindir ki küçük firmalar veya nefesi yetmeyenler bu rekabet ortamında kaybolacaktır, bu bir eleme sürecidir dayananlar kalacak diğerleri aradan çıkacaktır. Ruhi beyin dediğinin aksine bu konuda pek bir şey yapılacağını zannetmiyorum" dedi.

Vapur Donatanları Derneğinin;  Erdemir ve İskenderun Limanlarında hizmet veren Casinoslot acentalar için beklediği desteği Deniz Ticaret Odasından bulamaması kendilerinde hayal kırıklığı yarattı.

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim