İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın Aralık ayı meclis toplantısında "fiyat kırma, rekabeti engelleyici ve fiyat tekliflerine uymama" iddiasıyla üyesi olan üç acenteye verilen disiplin cezalarına, tepki gösteren Master Denizcilik Acentesi A.Ş. Deniz Ticaret Odası'nı Beyoğlu 4. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde "şirketin haksız bir şekilde mağdur edilmesi" iddiasıyla dava etti.

Beyoğlu 4. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülmeye başlayan davada Davacı Master Deniz Acenteliği A.Ş, İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın aleyhine açtığı tazminat davasında, davacı  şirketin mağdur edildiği ifade edildi.

Beyoğlu 4. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimliği 2006/487 nolu dava dosyası ile ilgili olarak, DenizHaber. Com'da 16 Aralık 2005 tarihinde yayınlanan "DTO üç acenteye ceza yağdırdı" haberi ile ilgili olarak DenizHaber Ajansı'nda bilgi istedi.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Master Deniz Acenteliği A.Ş vekili Av. Eşber Metin, konunun mahkemeye intikal etmesinden dolayı konuşamayacağını ama mahkemenin Master Deniz Acenteliği A.Ş lehine karar vereceğine inancının tam olduğunu söyledi.

Bilindiği gibi İMEAK Deniz Ticaret Odası, yaptığı Aralık ayı olağan meclis toplantısında, MASTER DENİZ ACENTELİĞİ, STAR DENİZCİLİK ve İNTERDOLPHİN şirketlerine, "fiyat kırma, rekabeti engelleyici ve fiyat tekliflerine uymama" iddiasıyla çeşitli kınama ve uyarı cezaları vermişti.

(Konu ile ilgili DenizHaber.Com'da yayınlanan haber için tıklayın)

http://www.denizhaber.com/index.php?sayfa=habgst&id=2935

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim