Kaptan Lütfü Berk Ebediyete Uğurlandı

İtalya'dan Rusya'ya seyir halinde olan “Regina-V” adlı geminin İstanbul Boğazı'ndan geçişini idare ettikten sonra  geçişin tamamlanmasına müteakip Kavakburnu mevkiinde “pilot çarmıhı” adı verilen merdiveni kullanarak aşağıda bekleyen motora inmek isterken  yaklaşık 10,5  metre yükseklikten aşağıdaki motorun üzerine düşerek hayatını kaybeden kılavuzluk camiasının “Lütfü Baba”sı Kaptan Lütfü Berk; 23 Aralık Cumartesi Günü Rize Sahil Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra İslampaşa mevkiindeki Belediye Asri Mezarlığında toprağa verildi.

Öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazında TDİ Genel Müdür Yardımcısı Tevfik İnce, TDİ İstanbul Liman İşletmesi Müdürü Mehmet Ali Yığcı; Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Cahit İstikbal; Genel Sekreter İsmail Akpınar, yine İstanbul'dan gelen mesai arkadaşı kılavuz kaptanlar ve kalabalık bir grup Kaptan Lütfü Berk'i son yolculuğuna giderken yalnız bırakmadılar.

Cenaze namazından önce Kaptan Lütfü Berk'in cenazesi doğup büyüdüğü baba evine getirildi. Daha sonra ise Merkez Sahil Camiinde cenaze namazı kılınarak İslampaşa mevkiinde bulunan Belediye Asri Mezarlığı'na defnedildi. Baba Lütfü'nün Ağabeyi, Kardeşi, Eşi, yakınları ve akrabaları yanında kızları Minik Zehra ve Ayça da son yolculuğunda biricik babalarını yalnız bırakmadılar.

DenizHaber.Com Rize

Editör: TE Bilişim