Türk Lojistik Firmaları’na Almanya’dan Davet 

Dünyanın En Büyük İç Limanını ve Lojistik Merkezini İşleten Duisport Büyüme Hedefini Türk Firmalarına Odakladı

2004 yılındaki ziyaretinin ardından ikinci kez Türkiye’ye gelen Duisport yöneticileri İstanbul’da Türk yatırımcılara dönük bir toplantı düzenleyecek. Duisport grubundan üst kademe yöneticilerin ve Türkiye’nin önde gelen lojistik firmalarının katıldığı toplantının ana hedefi ise dünyanın en büyük iç limanı ve Avrupa’nın önde gelen lojistik merkezi olan Duisburg’a Türk yatırımcıların ilgisini çekmek.

Denizi olmadığı halde nehirlerin kanallarla birleştirilmesi yoluyla denizlere açılan ve bu yolla dünyanın en büyük iç limanı olma sıfatını taşıyan Duisburg limanından düzenli shortsea seferleriyle İskandinavya ülkelerine, İngiltere ve İberya Yarımadaları’na kadar gemi taşımacılığı yapılabiliyor.  Duisburg limanından kalkan 2000 yük gemisi yılda 2 milyon ton yük taşıyor. Ayrıca yine Duisburg’tan İstanbul, Aliağa/Nemrut Bay ve Ünye’ye düzenli ulaşım sağlanıyor.

Tren,nehir ve karayolu taşımacılığının tümünü birden sunan Duisburg şehri Avrupa’nın en büyük büyük lojistik merkezlerinden ve geçiş noktalarından biri haline gelmiş bulunuyor. Duisburg kombine raylı taşımacılıkta Avrupa’nın bir numaralı merkezi sıfatını taşıyor. Duisburg’tan tüm önemli sanayi merkezlerine haftada 300 tarifeli tren seferi yapılıyor. Sürekli geliştirilen demiryolları ağı sayesinde 20 demiryolu operatörü ve hizmet sunucusu Duisburg’u yatırım merkezi olarak seçmiş bulunuyor..

31 Ekim’de, Four Seasons Oteli’nde saat 19:00’da başlayacak olan toplantının açış konuşmalarını Duisport CEO’su ve  Başkanı Erich Staake ve İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş yapacak. Toplantıda ayrıca  Railog Genel Müdürü Günther J. Ferk, Garbe Istanbul Genel Müdürü Erkan Çelebi ve uluslararası nakliyecilik ve depoloma alanında son yıllardaki yurtdışı yatırımlarıyla isim yapan Gökbora Grubu İcra Kurulu Başkanı Şeref Çak Duisport’taki yatırımlar üzerine birer konuşma yapacaklar.

P R O G R A M

19:00 hrs.              Welcome Drink 

Foyer 

hrs.              Welcome by Mr. Erich Staake, 

CEO & President Duisburger Hafen AG (duisport) 

hrs.              Welcome by Mr. Murat Yalcintas 

President of the Executive Board The Istanbul Chamber of Commerce 

hrs.              Presentation by Mr. Erich Staake,

“Logistics Hub Duisburg – Intermodal Junction for Gateway Cargo in the Heart of Europe 

hrs.              Presentation by Mr. E. Seref Cak, 

President Administrative Gökbora International Transport “Gökbora on the way to Europe 

hrs.              Presentation by Mr. Günther J. Ferk 

Managing Director Railog GmbH “Building Bridges: Rail transports between Turkey and Germany” 

hrs.              Presentation by Mr. Erkan Celebi 

General Manager Garbe Istanbul Ltd 

“Garbe Logistics AG: Your partner in Istanbul and Duisburg 

hrs.              Discussion 

hrs.              Dinner / Get together 

 DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim