Kurtarma Sektörü Yeniden Yapılanmalı

Önde gelen gemi kurtarma uzmanlarından Klaas Reinigert, sektörün temelden başlayarak yeniden yapılandırılması ve  denizlerde meydana gelen zayiatlara yönelik tutumun rekabete dayalı ilkelere göre yürütülmemesi gerektiğini söyledi.

Eski Uluslararası Kurtarma Birliği başkanı Klaas Reinigert, Lloyd’s Listle yaptığı röportajda 'Liverpool’da evinizde yangın çıktığında , Newcastle daki bir itfaiyeyi aramazsınız’ diyerek yeniden yapılanmanın temelden başlaması gerektiğini ifade etti.

Reinigert, bugüne kadar olan süreçte herkesin en düşük fiyatı teklif etmek için yarışmasından dolayı sigorta şirketlerinin mutlu olduğunu da sözlerine ekledi.

'Global Response Maritime' adında yeni bir şirketi olan Mr. Reinigert, MSC Napoli’nin arka bölümünü kurtarma konusunda anlaşmaya varıldığını belirterek,  kurtarma endüstrisinin yeteri kadar yaratıcı olmadığını ve eski metotları benimsediğinden dolayı suçlandığını hissettiğini söyledi.

Farklı yakaşımlar gösterilmesinin bu gemileri günden güne büyüteceğini vurgulayan Reinigert, ‘Şu anda kriz var fakat bu dev yaratıklar tekrar denize açılmaya  başlayınca ne olacak?’ diyerek endişelerini dile getirdi.

Bunların sadece konteynır gemileri olmadığını aynı zamanda tankerler,  benzin gemileri ve yolcu gemilerinin de olduğunu sözlerine ekledi.

‘İnsanlar aktif çalışmanın gerekli olduğunun farkına varmaya başladılar.’ diyen uzman,  en yakın işbirliğinin koruma endüstrisi ve sigorta şirketleri arasında olmasını önerdi. Fakat kabul edilmesi muhtemel herhangi bir değişikliğin yavaş ilerleyeceğini ve uzun süreceğini belirtti.

Çalışmalarını tutarlı sürdürmeyi amaçlayan Reinigert, uzmanlıkta sürekli hale gelen erozyonun bunu zorlaştırdığını belirtti. Deneyimli ve teknik bilgi sahibi olan uzmanların kurtarma endüstrisini terkettiğini, bu sektörün deneyimli kişilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Deneyimli kurtarıcıların sadece emeklilik dolayısıyla ayrılmadığını çeşitli sebeplerden dolayı endüstriyi bıraktıklarını belirten Reinigert, kurtarma bilgisinin gerçek olaylar esnasında öğrenilmesi gerektiğini vurguladı..

MSC Napoli Gemisi boşaltılırken

MSC Napolinin Çıkarılacak olan arka bölümü

Kaynak:Lloyds List

Editör: TE Bilişim