Büyük Yolcu Gemilerinde İlk Bayan Kaptan

Kruvaziyer gemi endüstrisinde ilk bayan kaptan; Royal Caribbean şirketi tarafından Monarch of the Seas gemisine atandı.

Kruvaziyer gemilerinde kaptanlık yapmak erkek egemen bir meslek olarak bilinir.

İsveçli bayan kaptan Karin Stahre-Janson; 1997 yılında ilk kez görev aldığı Royal Carribean şirketinde çalıştığı 10 yıl içerisinde önceleri zabit olarak başladığı görevinde sonra Serenade ve Majesty gemilerinde Staff Kaptan olarak görev yaptı. Royal Carribean şirketinde işe başladığı 1997 senesinden önce ise yük gemilerinde 9 yıl çalıştı, çalıştığı yük gemileri daha çok petrol tankerleri ve kimyasal tankerler.

Staff Kaptan'lıktan Gemiş Kaptanlığına yükseltilen  Karin Stahre-Janson; endüstrinin gemi yönetecek ilk bayan kaptanı oldu.

Karin Stahre-Jansonun deniz sevgisi 7 yaşındayken başlamış.7 yaşındayken anne ve babası ona küçük bir bot hediye etmiş. Bu botla birlikte  bir yelken okuluna yazdırılan Karin'in  denize tutkusu pekişmiş. Büyüyünce de yelken çalışmalarına devam etmiş. Karin Stahre-Janson, Chalmers Teknoloji Üniversitesinden mezun olmuş ve burada doktorasını Deniz Bilimleri üzerine yapmış. Daha sonra Uzak Yol Kaptanı yeterlik belgesi alan Karin Stahre-Janson her büyüklükte gemiye kumanda etme yeterliğine sahip.

Karin Stahre-Janson aslında son seferinde Monarch gemisinde kaptanlık yapmış; ancak Royal Carribbean şirketinden bir sözcü şirketin Karin Stahre-Janson'un Kaptan olarak atandığını duyurmayı haberin duyulmasından sonra röportaj teklifleriyle meşgul olmaması için kendi talebi üzerine  üzere bir süre ertelediklerini açıkladı.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim