Kılavuz Kaptanlar Avrupa Denizlerinde

Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği'nin resmi web sitesinde (www.turkishpilots.org) yer alan habere göre; EMPA 2009 Kongresi Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da yapılacak.

2005 Yılında Polonya'nın SOPOT Şehrinde yapılan EMPA Genel Kurulunda o zamanki Türkiye delegasyonunun girişimleriyle Türkiye'de yapılmasına karar verilmiş olan Avrupa Kılavuz Kaptanlar Birliği 2009  Genel Kurulu için Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği,  hazırlıklara başladı.

Bu hazırlıklar çerçevesinde IMPA 2009 Genel Kurulu'nu yapması için IMPA 2004 Organizasyonunu da gerçekleştirmiş olan ZED Turizm ile anlaşma sağlandı.

EMPA 2009 genel Kurulu; 2005 yılında Kongre'nin Türkiye'de yuapılmasına karar verildiği Sopot'taki genel kurulda o zaman Türk Delegasyonu'nun açıkladığı gibi Antalya'da 7 yıldızlı bir tesiste yapılacak.

Yine hazırlıklar çerçevesinde IMPA 2009 Genel Kurulu Logosu hazırlandı.Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Yönetim Kurulunca yürütülen hazırlık çalışmaları; önümüzdeki günlerde Bremen'de yapılacak olan 41. Genel Kuruldan sonra yine dernek bünyesinde oluşturulacak bir komisyona devredilecek.

41. Genel Kurul 19-22 Haziran tarihleri arasında Alman Kılavuz Kaptanlar Birliği Bundeslotsenkammer'in ev sahipliğinde Bremen'de yapılacak.

Toplantıya Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği'ni temsilen Başkan Cahit İstikbal, Genel Sekreter İsmail Akpınar ile Başkan Vekili A. Haydar Yüce katılacaklar.

Toplantıda Türkiye'deki kılavuzluk hizmetlerinde son bir yılda meydana gelen gelişmelerle ilgili bir rapor da sunulacak.

Bremen'deki toplantıda ayrıca Antalya'da yapılacak olan 2009 Genel Kurulu'nun tanıtımı yapılarak Avrupa Kılavuz Kaptanlar Birliği EMPA üyesi delegasyonlar Türkiye'ye davet edilecek.

Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği; Avrupa Birliği Üyesi ülkelerin kılavuzluk temsilcisi kuruluşlarının üye oldukları Avrupa Kılavuz Kaptanlar Birliği'ne 2002 yılında üye olarak Avrupa Birliği'ne giren ilk Türk kurumlarından birisi olmanın gururunu yaşatmıştı.

Kaynak: Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Web Sitesi www.turkishpilots.org

 

Editör: TE Bilişim