Kılavuz Kaptanları hedef alan yalan haberi mahkeme tekzip etti

Akşam Gazetesinde yayınlanan "Kılavuz Kaptanlardan Beyaz Rüşvet" haberi mahkeme kararı ile tekzip edildi. Tekzip metni Akşam Gazetesinde de yayınlandı.

Akşam Gazetesinde Recep Canbolat imzası ile yayınlanan "Kılavuz Kaptanlardan Beyaz Rüşvet" manşetli haber, Üsküdar 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2007/1094 Sayılı kararı ile tekzip edildi.

Kararda; "Kişilerin suçluluğu mahkemelerin verdiği kesinleşmiş kararları ile sabit olur. Haber kişilik haklarına ağır saldırı niteliği taşımaktadır" denildi.

Böylelikle haberi yapan, gazetecilik ile ilgili herhangi bir belgesi veya basın kartı bulunmayan şahsın "İnsanların kişilik haklarına ağır saldırıda bulunan" bir kişi olduğu "mahkeme kararı" ile tescil edildi.

Haberle ilgili düzeltme/tekzip yazısı Akşam Gazetesinde yayınlandı.

Zeytinburnu Cumhuriyet Savcılığı, haberi yapana ve yayınlayana ceza davası açtı

Aynı haberle ilgili olarak ayrıca; Zeytinburnu Cumhuriyet Savcılığı soruşturmasını tamamlayarak suç oluştuğu savıyla sözkonusu haberi yapan ve yayınlayanlar hakkında Zeytinburnu 2. Asliye Ceza Mahkemesinde 2007/402 esas sayısı ile ceza davası açtı.

Tazminat davaları açıldı

Mahkeme kararı ile sabit görülen kişilik haklarına ağır saldırı konusunda tazminat davalarının da açılmış olduğu öğrenildi.

 

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim