ŞADAN KALKAVAN "KARAHASAN SIKINTI YARATTI"

Türk Armatörler Birliği Başkanı Şadan Kalkavan; HSH Nortbank'la hukuki sorunu olan Karahasan Denizcilik hakkında "Karahasan bizi sıkıntıya soktu" dedi.

DenizHaber.Com'a özel açıklamada bulunan Türk Armatörler Birliği Başkanı Şadan Kalkavan; Karahasan Denizciliğin HSH-Nordbank'ı 87 milyon dolar tazminata mahkum etmesi konusunda ilginç açıklamalarda bulundu.

Avrupa'daki Mahkemelerin HSH-Nordbank lehine karar verdiğini söyleyen Şadan Kalkavan;"Karahasan Denizciliğin Alman Landesbank'la (HSH-Nordbank) Wonodds olan hukuki sorunu Türk armatörüne büyük zarar vermiştir. Türk Armatörü bu bankadan 1 milyar dolara yakın kredi kullanmıştır. Ama yalnız bir tek arkadaşımızın Alman bankasıyla ters düşmesi, sektörü sıkıntıya sokmuştur. Avrupa bankaları Landensbank’ın lehine karar veriyor, Ancak Türkiye’deki mahkemeler Türk firmasının lehine karar veriyor. Tenakuz. Biz kalkıp da hukukumuzu, hukukçularımızı suçlamamız doğru olmaz. Ama dosyalara daha dikkatli bakıp kararları ona göre vermelerinde fayda var" dedi. 

Kalkavan bu olayın sektörü derinden etkilediğini ve HSH-Nordbank üst düzey yöneticilerinin, Karahasan Denizcilik ile aralarındaki sorun konusunda Türk armatöründen destek istediğini belirterek; "Aksi takdirde Türk armatörüne kredi imkanını kısıtlayacağını" bizzat söylediklerini ifade etti.

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim