Kanada'da kanlı av sezonu başladı

Kanada'da, en az 300 bin fokun öldürüleceği av sezonu, hayvan halkları savunucularının tüm çabalarına rağmen bugün resmen başladı.

Av sezonunun, önümüzdeki günlerde sopalarla 91 bin fokun öldürülmesi beklenen Magdalen Adaları çevresinde başladığı belirtildi. Ava, Nisan'da Terre-Neuve eyaletinde daha büyük çapta devam edilecek.

Çok sayıda hayvan hakları savunucusu dernek üyesinin, “foklara zulüm etmekle” suçladıkları avcıları gözlemek ve filme almak amacıyla gemi ve helikopter kiraladıkları kaydedildi.

Dünya Hayvanları Koruma Derneği sözcüsü Melissa Tkachyk, CBS televizyonuna yaptığı açıklamada, “dünyadaki en büyük ve en acımasız memeli hayvan katliamı olması nedeniyle derneğin bu ava karşı olduğunu” belirterek, “Bunun ülkemiz için utanç olduğunu düşünüyorum” dedi.

Önceki gün Kanada Başbakanı Stephen Harper ile hayvan hakları konusunda görüşmek amacıyla bu ülkeye gelen, ancak görüşme talebi reddedilen Fransızların eski ünlü film yıldızı, hayvan hakları savunucusu Brigitte Bardot, başkent Ottawa'da düzenlediği basın toplantısında, Kanadalı basın mensuplarından destek istemişti.

Geçen yıl Saint Laurent körfezinde fokların vahşi bir biçimde öldürülmesinin görüntülerinin basına izletilmesinin ardından Bardot, ”Bana katılmanız gerekiyor. Sizinki gibi bir ülkede foklar nasıl bu biçimde öldürülebilir. Haklı olduğumu, hayalci ya da deli olmadığımı kabul etmelisiniz” demişti.

Ölmeden önce bu katliamın sona erdiğini görmek istediğini belirten 71 yaşındaki Bardot, Başbakan Harper'ın kendisini kabul etmek ya da telefonla görüşmek istememesi nedeniyle düş kırıklığına uğradığını da ifade etmişti.

Kanada, ticari alanda kullanılmak üzere bu yıl 325 bin fokun öldürülmesine izin vermişti.

(DenizHaber'in Notu: 15 yaşından küçüklere bu görüntüleri izletmeyiniz.)

Katliamın dehşet görüntüleri için tıklayın 

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim