Uluslararası Denizcilik Örgütü Deniz Güvenliği Komitesi (IMO-MSC) Başkanı İgor Ponomarev haftaiçi Pris Memorandumu Genel Sekreteri Richart Schiferli ve Amerikan Cosat Guard yetkilisi Albay Michale Rand ile birlikte Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri (TSVTS) Merkezi'ne ziyarette bulundu.

İstinye'de bulunan Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri merkezine gelen Ponomarev ve Schiferli'yi, Merkez girişinde Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürü Kaptan Salih Orakcı ve Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Daire Başkanı Kaptan Olcay Özgürce tarafından karşılandı.

TSVTS Merkezi'nde konferans salonunda Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Merkez Müdürü Kaptan Tuncay Çehreli tarafından, Konuk heyete, KEGKİ'nin imkan ve kabiletkleri konusunda brifing verildi.

Brifingde özellikle Türk Boğazlarından geçen tehlikeli yükler konusu dikkat çekildi. Daha sonra söz alan Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürü Kaptan Salih Orakcı ise Türk Boğazlarının kapasitesinin dolduğunu ve bunu zorlamanın bir anlamı olmadığının altını çizdi.

Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürü Kaptan Salih Orakcı, IMO-MSC Başkanı Rus İgor Ponomarev'e VTS'in çalışmaları konusunda konsul üzerinde bilgi verdi.

Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Müdürü Kaptan Tuncay Çehreli, Konuk heyete, KEGKİ'nin imkan ve kabiletleri ve VTS'in faaliyete geçtiği 30.12.2003 tarihinden itibaren yapılan çalışmalar konusunda brifing verdi.

Amerikan Sahil Güvenlik Komutanlığından Albay Michael Rand ve Pari Memorandumu Genel Sekreteri Richard Schiferli, TSVTS merkezinde incelemelerde bulundu.

IMO-MSC Başkanı İgor Ponomarev, Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Şeref Defterini imzaladı.

Denizcilik Müsteşarlığı Yetkilisi Ömür Şahinoğlu, İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, Paris Memorandumu Genel Sekreteri Richard Schiferli, TSVTS Daire Başkanı Kaptan Olcay Özgürce, ABD Coast Guard Yetkilisi Albay Michael Rand, KEGKİ Genel Müdürü Kaptan Salih Orakcı, TSVTS Müdürü Kaptan Tuncay Çehreli

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim