Panama Bandıralı "Hyundai Fortune" isimli 64 bin GRT'luk 5 bin 100 TEU kapasiteli konteynır gemisi, Aden açıklarında bilinmeyen bir nedenden dolayı yanmaya başladı.

Panama Bandıralı Hyundai Fortune isimli konteynır gemisinin kıç tarafından başlayan yangın sonucu bir kısım konteynır denize düştü.

21 Mart Salı günü akşam saatlerinde Hyundai Fortune isimli Panama bandıralı Konteynır gemisinin kıç tarafında başlayan yangında, yaklaşık 500 konteynır alev aldığı ve büyük çapta patlamalar meydana geldiği açıklandı.

Gemide bulunan mürettebatın yakında geçmekte olan askeri bir firkateyn tarafından kurtarıldığı yetkililerce ifade edildi.

Gemide hala devam etmekte olan yangını söndürmek için dün gece yola çıkan RAKHYUT ve SMITWIJS ROTERDAM isimli yangın söndürme römorkörleri gemiye müdahale etmeye başladığı gelen haberler arasında. Ayrıca bölgede bulunan WADI HASSAN isimli römorkör dünden beri yangına müdahale ediyor.

Gemide devam eden yangından dolayı yakıt tanklarının çok sıcak olduğu ve her an patlama tehlikesi olmasından dolayı söndürme çalışmaları zorlukla yürütüldüğü yetkililerce ifade edildi.

DenizHaber.Com-Özel

Geminin yangın görüntüleri Türkiye'de ilk kez DenizHaber.Com'da

Editör: TE Bilişim