"BAĞLAMA LİMANI OLARAK İZMİR YAZILSIN" ÖNERİSİ

Denizcilik ve deniz ticareti özellikle içinde bulunduğu yılda büyük canlılık yaşarken, gemi fiyatları ve navlunlar üst düzeyde seyrediyor. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek isteyen denizcilik şirketleri ise yatırımlarına devam ediyor. Gemi inşa sanayiine yönelik taleplerde artış yaşanırken, aynı zamanda firmalar da bünyelerine yeni gemileri ekliyorlar. 

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Géza Dologh, yeni alınan ve hizmete giren gemilerin bir sicil limanı olan İzmir Limanı’na kayıtlı olması Ultrabet gerektiğini söyledi. Bu konuda özellikle merkezi İzmir’de olan gemi sahibi şirketlerin İzmir’i önplana çıkararak gemilerin kıçına bağlama limanı olarak ‘İZMİR’ yazmalarının daha doğru olacağını savundu.

Dologh, "Bazı şirketler bu konuda duyarlılığını gösteriyor. Umarız bu davranış diğer firmalara da örnek olur. Ülkede artık denizciliğin ve deniz ticaretinin önemi biliniyor.Denizci millet, denizci ülke yolunda bilinç oluşmaya başladığı açıkça görülüyor” diye konuştu.

(Kaynak: Nuran Can)

(DenizHaber.Com)

Editör: TE Bilişim