İTÜ Denizcilik Fakültesi Geleneksel Balık Gününden İzlenimler

İTÜ Denizcilik Fakültesi Tuzla Kampusunda dün yapılan geleneksel balık günü sitemli konuşmalara sahne oldu. Deniz Ticaret Odası yetkililerinin katılmadığı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın ise mazeretine binaen katılamadığı Balık Günü'ne Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz, Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Özkan Poyraz, Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Hasan Naiboğlu; İTÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Karadoğan, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Şalcı, Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, denizcilik sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri, öğrenciler ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Türk Kılavuz Kaptanlar Derbeği Genel Sekreteri İsmail Akpınar (Ortada) Dernek Üyesi Emekli Kılavuz kaptan Metin Bayrıman (Sağında) Dernek Haysiyet Divanı Üyesi Emekli Kılavuz Kaptan Ergin Sohtorik (Solunda)

Kaptan Refik Akdoğan; kendisi için ayrılan özel bölümde kitaplarını imzaladı.

 

DenizHaber.Com açtığı mütevazi bölümde çalışmalarını tanıttı ve büyük ilgi gördü.

 

Öğretim Üyesi Fahrettin Küçükşahin kendisine ayrılan özel bölümde kitaplarını dağıttı.

 

Balık Günü törenlerinde aynı zamanda okulun 82. Dönem Makine bölümü mezunu olan Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz da hazır bulundu ve bir konuşma yaptı.

50. mezuniyet yılını dolduran mezunlar denizatı amplemli birer ödül aldılar.

Kaptan Aykut Erol da 40. Yılını dolduran mezunlar arasında ödül aldı.

TDİ Genel Müdürü Burhan Külünk ve UZMAR'ın sahibi Altay Altuğ katkıda bulunan kuruluş ödüllerini İTÜ Rektörü Faruk Karadoğan'dan aldılar.

Balık günü yeniden düzenlenen faaliyet sahasında yapılan etkinliklerle devam etti. Modern dans gösterisi etkinlikler arasındaydı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait Söndüren-5 Römorkörü okulun açığında bütün nozullarını çalıştırarak bir gösteri yaptı.

Öğrenciler Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı ve Dünya Kılavuz Kaptanlar Birliği Başkan Yardımcısı kapt. Cahit İstikbal ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

Konservatuar korosu müzik ziyafeti verdi.

 DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim