Fuarda Rağbet Halk Tipi Tekneye

Avrasya BoatShow son hızıyla devam ediyor.  Binlerce, milyonlarca  avroluk yatlar göz kamaştırıyor, ilgiyle izleniyor. Kimi firmalar 200-300 bin avroluk yatlarının satışının çok iyi gittiğini, yaptıkları indirim kampanyalarının işe yaradığını söylüyor kimi firmalar ise krizin bu sektörde de kendini belirgin bir şekilde hissettirdiğinden dem vuruyor. Fakat deniz sevgisi kriz tanımıyor, milyon dolarlık yatların yanında fuarın diğer bir gözdesi ise "polietilen balıkçı teknesi".

Cazip renkleriyle fuarda yoğun bir ilgi ile karşılaşan bu tekne  Akvaplast firmasının 2009 yılında üretime başladığı Türkiye'nin ilk ve tek polietilen teknesi.

Firmanın Satış Müdürü Muharrem Özgüven ile KaptanHaber.Com adına yaptığımız kısa röportajda aldığımız bilgilere göre  tekne C belgeli, İSO 9001 belgeli. Ayrıca UV katkılı, güneş ışınları ve deniz suyuna karşı dayanıklı. Bakım olayı yok.Tekne amatör balıkçılar, balık çiftlikleri, kıyı balıkçılığı yapanlarca dayanıklı ve uzun ömürlü olması sebebiyle tercih ediliyormuş. Tekne 3 farklı boyda üretilmiş, hepsi çift cidarlı.

1- 3.25 Mt uzunluğunda 1.40 mt eninde 0.50 mm et kalınlığı.   1000 Avro
2-3.75Mt uzunluğunda 1.60 mt eninde 0.60 mm et kalınlığı.     1200 Avro
3-4.25 Mt uzunluğunda 1.80 mt eninde 0.65 mm et kalınlığı.    1400 Avro

Yukarıda belirtilen fiyatlara tekne ve aksesuarlar dahil, motor ise hariç. Aksesuarlar ise 1 takım kürek, ahşap teknte kapakları, bayrak direği, 1 ıskarmoz takımı, 1 takım kurtağzı ve 1 ade T baba.

Muharrem Özgüven KaptanHaber'; monoblok tekneleri sadece 2 saatte ürettiklerini  ve 24 saatte teslim ettiklerini açıkladı.

Akdeniz bölgesinde teknenin dağıtımı ADT Marin tarafınan yapılmakta.

Editör: TE Bilişim