23 Mart günü Hindistan açıklarında Somalili korsanlar tarafından kaçrılan Frigia adlı gemi ve mürettebatından 121 gündür haber yok.

121 gündür tutsaklar

İşletmeciliğini Türk şirketi Karya Denizcilik'in yaptığı Malta Bandıralı 35 bin grostonluk Malta bandıralı Frigia gemisi, İsrail'den yüklediği gübreyi Tayland'a taşırken, askeri gemiler eşliğinde BM'nin oluşturduğu güvenlik koridorundan geçtikten 1,5 gün sonra 23 Mart Salı günü Hint Okyanusu'nda Somalili korsanlar tarafından kaçırılmıştı. Olaydan bu yana geçen 121 günlük süreçte herhangi gelişme yaşanmamış olup, 19'u Türk, 2'si Ukraynalı mürettebat halen korsanların elindedir.

Kaçırılma olayından sonra, Horizon-1 adlı geminin de kaçırılması olayında avukatlık yapan ve gemi ile mürettebatının kurtarılmasını sağlayan Nilgün Yamaner Frigia gemisinin sahibi şirketin avukatlığını üstlendi. 4 aylık süre içinde korsanlarla irtibata geçildi fakat mürettebatın hiç bir şekilde  aileleriyle ve yakınlarıyla konuşması mümkün olmadı. Şirket yetkililerinin bu sancılı süreç içerisinde mürettebat yakınlarıyla yapmış olduğu görüşmelerde yakınlara, basına açıklama yapmalarının süreci olumsuz etkileyebileceği, korsanların bu haberleri duyabileceği şeklinde uyarılarda bulunulduğunu okuduk. Süreç bir türlü tamamlanmadı, aileler mümkün olduğunca sustu.

Mürettebat yakınları çözüm istiyor

Kaçırılan kişilerin yakınları çözüm bulunamayan ve uzayan bu süreçten rahatsızlık duyuyor ve yakınlarının sağlık durumundan endişe ediyorlar. Şirket yetkilileri mürettebat yakınlarına sabırlı ve sakin olmaları telkininde bulunuyor ama çözüm bulunmuyor. Yakınların ilgili resmi kurum ve kuruluşlara yazdığı mektup ve dilekçeler ise yanıtsız kalıyor. Yakınlar hiç bir haber alamadıkları yakınlarına artık biran önce kavuşmak ve bu sorunun gerek devlet gerekse ilgili kuruluşlarca bir an evvel çöüzlmesini istiyor. Yeterince bilgi verilmeyen ve sorularına cevap bulamayan aileler giderek umutsuzluğa kapılıyor.

İstenen fidye ile ilgili bazı gazetelerde 4 milyon $ gibi bir rakamdan söz edilse de, şirket yetkilileri bu konuda "gizlilik" gerekçesiyle bir açıklama yapmıyor. Fidye'nin ödenip ödenmeyeceği, korsanlarla bir anlaşmaya varılıp varılmadığı hakkında net bir bilgi yok. Yabancı bazı kaynaklarda anlaşmanın sağlandığı, çok yakında korsanların tutsakları bırakacağı yazılsada ( Australia.To News)  bu konuda ailelerin her hangi bir bilgisi yok.

"Aileler olarak yeterince bilgilendirilmiyoruz"

Kaçırılma olayı sonrasında Haziran ayı içerisinde Kaptan Ümit Savaş'ın eşi Nesrin Savaş'tan bir görüşme talebimiz olmuştu. Haziran sonu itibarıyla güzel haberler beklediği için, görüşmemize olumlu yanıt vermemişti. Bugün, kaçırılıştan bu yana geçen 121. günde gemi kaptanın eşi Nesrin Savaş bize şunları belirtti:

 "Haziran sonu itibari ile güzel haberler bekliyordum ancak beklediğim güzel gelişmeler olmadı. Sizinde bildiğiniz gibi gemimiz 121 gün önce kaçırılmıştı.  Bu güne kadar sabrederek metanetimizi koruyarak bekledik ama daha fazla bekleyecek halimiz kalmadı. Bugüne kadar hala bir arpa boyu yol alamadık. Dün itibari ile sitenizde korsanların Martta kaçırıpta serbest bıraktığı 2 gemi oduğunu daha öğrendik. Yarın akşam ulusal bir kanalın haber bülteninde röportajımız yayınlanacak. Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz.Bu saatten sonra fazladan geçecek bir güne bile tahammülümüz yok. 23 Haziran'da CHP aracılığı ile şirkete soru önergesi verdik ama hala işlemde. Aileler olarak endişe ile bekliyoruz. Bu işin biran önce bitirilmesi gerekiyor. Bu güne kadar Türk gemilerinden korsanların elinde en fazla kalan bizim gemimiz oldu. En az kalan gemi de Karagöl gemisiydi. Aileler olarak yeterince bilgilendirilmiyoruz. Herkes bürokratlardan tanıdık bulmaya çalışıyor sesini duyurabilmek için."

Kaptan Ümit Savaş'ın gemide çekilmiş en son fotoğrafı

Kaptan Ümit Savaş'ın en son Frigia gemisinde çekilmiş fotoğrafı

Frigia gemisi mürettebatı;

Kaptan Ümit Savaş, 2. Kaptan Tolga Toksöz, 3. Kaptan Osman Küçüknalbant, 4. Kaptan Mehmet Pehlivan, çarkçıbaşı Birol Kahraman, çarkçıbaşı yardımcıları Ukraynalı Mykola Bratchenko, Oleksandr Maygurov, Turgay Gürer, gemiciler Basri Uslu, Ömer Calap, Rıdvan Şener, İbrahim Şenay, Ahmet Oruç, Ufuk Ayvaz, Yusuf Özsevik, İbrahim Gürlevik, Güven Canga, kaynak ve tornacı Dursun Karabulut, Halil Kocaadam, aşçı Aydın Çukur, kamarot Yusuf Sevinç.

 

 

Editör: TE Bilişim