DTO Meclis Kürsüsünde Tiyatro

DTO Meclisinde söz alan Kenan Türkantos, tribün şovuna dönüştürdüğü konuşmasında kürsüden "YUH" çekti. Türkantos'un açıklamalarını Dernek yalanladı.

Geçtiğimiz günlerde konuları tek taraflı değerlendirdiği yönünde eleştiriler alan DTO Meclisinde çoğu kez olduğu gibi yine "Kenan Türkantos Şov" vardı.

Geçtiğimiz günlerde basında motosiklet tutkusu ve helikopter pilotluğu ile gündeme gelen Kenan Türkantos, teyatral yeteneklerinin de var olduğunu yaptığı konuşmayla gösterdi.

Türkantos'un açıklamalarına Meclis Üyesi Faruk Ürkmez'den üstü kapalı eleştiri geldi. Ürkmez, yaptığı konuşmasında "Türkantos konuyu toparlayamadı. Fevri olmaya başladı" dedi.

Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Türkantos'u Yalanladı

Öte yandan; Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği; Türkantos'un yaptığı açıklamada yer alan "Cahit İstikbal bizden ziyaretin gizli kalmasını istedi" şeklindeki sözlerini yalanladı.

Dernek açıklamasında bu gibi açıklamaların sadece Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği2ni değil; Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği'ni de yıpratacağı vurgulandı.

Sitemize de gönderilen açıklama aynen şöyle:

"DTO Meclis Toplantısında Sayın Kenan Türkantos tarafından yapılan açıklama gerçeği yansıtmamaktadır.

Anılan açıklamada, Derneğimizin Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği ile yaptığı ve Başkan ve Yönetim Kurullarının yer aldığı görüşmede, Dernek Başkanımız Sayın Cahit İstikbal'in; "bu görüşme gizli kalsın" dediği iddia edilmektedir.

Görüşmede Derneğimiz adına Başkan Cahit İstikbal, Genel Sekreter İsmail Akpınar, Genel Sekreter Yardımıcısı Muhammer Arslantürk ve Yönetim Kurulu Üyemiz Okan Cıncık hazır bulunmuştur.

Bahse konu toplantıda Derneğimizin Başkanı veya Yönetim Kurulundan böyle bir talep gelmemiştir.Dernek Yönetim Kurulumuz; bahse konu toplantıda Sayın Kenan Türkantos'un anlattığı özel sorunlarını da dinlemiş, ancak denizci centilmenliği içerisinde bunlardan söz etmeme olgunluğunu bugüne kadar göstermiş ve bugünden sonra da gösterecektir.

Ne Derneğimizin, ne de bildiğimiz kadarıyla Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği'nin kamuoyundan gizleyecekleri gizli faaliyetleri olamaz. Bu açıklama Derneğimizi olduğu kadar, Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği'ni de töhmet altında bırakmıştır. Çünkü söylemeye gerek yoktur ki gizli iş tek taraflı olmaz.

Ne bizim Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneğinden ne de Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği'nin bizden böyle bir talebi olmamıştır.

Bizden istenen sadece Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği'nin yayınlayacağı bildiriye imza koymamız konusuydu, bu konuda biz taraf olmadığımızdan affımızı istemişizdir.

Gerçekleri çarpıtarak kişileri hedef almanın hiç kimseye yararı olmadığı gibi, Denizciliğimize de yararı bulunmamaktadır. Yapılan Dernekler arası resmi bir görüşmedir.

Her iki tarafın Yönetim Kurulları yer almıştır. Bu görüşmeden kişiler aleyhinde bir pay çıkartılmasından üzüntü duyduk.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim