DenizHaber Yılın Yıldızları Ödül Törenindeydi

3000 Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisinin belirleyip ödül alanların katılımıyla gerçekleşen "Yılın Yıldızları Ödül Töreni", 7 Ocak gecesi Yıldız Teknik Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde sanat, medya, müzik ve iş dünyasından insanların katılımıyla gerçekleşirken, Türk Denizciliğinin Haber Sitesi DenizHaber.Com da özel davetliler arasındaydı. Geceye ayrıca sitemiz yazarlarından Uluslararası Kılavuz kaptanlar Birliği Başkan Yardımcısı Kaptan Cahit İstikbal de davetli olarak katıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. İsmail Yüksek'in açılış konuşması

Törenin açılış konuşmasını Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek yaptı. Yüksek, Aklın ve Bilimin esas alındığı üniversitelerin,  içinde bulundukları topluma bilgi çağını yakalaması için gerekli anahtarları sağladıklarını söyleyerek, üniversiteler, ülkelerin kalkınması ve bireylerin gelişliminde önemli rol oynadıklarını belirtti.

Prof. Yüksek, Üniversitelerin, bilimsel araştırma yapmak, insanlığın ve ülkenin sorunlarına çözüm üretmek, ülkenin insan gücünü yetiştirmek, elde ettiği bilgi beceri duygu ve sezgiyi diğer insanlara öğretmek ve her alanda örnek olmak gibi görevleri olduğunu anımsatarak, "Üniversite bu işlevlerini gerçekleştirirken toplumun çeşitli kesimleriyle işbirliği yapmak ve onlara katkıda bulunmak durumundadır. Universite ile toplumun etkileşiminin güzel bir örneği olan ve artık bir klasik haline gelen “Yılın Yıldızları Ödül Töreni” popüler kültürün gençlik açısından ne ifad ettiğini ve onları nasıl etkilediğini gösteren en prestijli öğrenci  organizasyonudur. Gençlerin dünyaya, toplumsal yaşama, insanlığa ilişkin değerlerinin bakışlarının nasıl biçimlendiğine, ve değiştiğine dair ipuçları vermektedir."dedi. Prof. Yüksek, şöyle devam etti: 

"Daha önemlisi, son günlerde sadece öğrenci olayları ile gündeme gelen üniversite gençliğinin sanattan spora, basından iş hayatına kadar her alanda ülkenin sıcak gündemine ne kadar hakim olduğunu göstermektedir. Üniversiteler bilime yön vermelerinin yanı sıra farklı alanlarda yapacakları tercihlerle sanatçıların, sporcuların basının  ve iş dünyasının da geleceklerine yön verebilir ve böylece topluma sunulacak değerlere de etki edebilirler. Üniversiteler zor beğenir, zor seçerler. Ancak tercihleri çok önemlidir. "

"Üniversiteli gençlerin hem beynine, hem de kalbine hitap edebilmek kolay değildir. Bu nedenle bugün ödül alacak olan değerli sanatçıklarımız, sporcularımız, basınımızın önemli kalemleri iş  dünyasının önde gelen kişi ve kuruluş temsilcilerinin bu geceye farklı bir gözle baktıklarına inanıyoruz." diyen Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, üniversite gençliği toplum fertlerinin öğrenim seviyelerine göre piramidin tepesindeki küçük bir grubu meydana getirdiğini, dolayısıyla üniversite gençliği gelecekte alacağı görevlerle ülkenin geleceğine yön verecek bir neslin temel taşlarını oluşturduğunu belirtti.

Prof. Yüksek, "Toplumun en dinamik kesiminden olan üniversite gençliği tarafından böyle bir ödüle layık görülmenin  siz değerli şahsiyetler için ayrı bir anlam ifade edebileceği kuşkusuzdur. " diyerek öğrencilerin ödüle layık gördüğü Türkiye’nin önde gelen simalarını yaptıkları başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek sözlerinin sonunda bir dilekte bulunmak istediğini belirterek şöyle konuştu:

"Ülkemizde yıllardır terör saldırılarında güvenlik güçlerimizi ve vatandaşlarımızı kaybediyoruz. Aynı şekilde dünyanın birçok yerinde suçsuz insanların, masum çocukların saldırılarda öldürüldüğüne, zulüm gördüğüne ve yuvalarının yıkılıp ocaklarının söndüğüne tanık oluyoruz. İnsanlığımızın ve insanlık değerlerimizin sınanığı zor günlerdeyiz. Dilerim bugündağıtılacak olan yıldızların ışığı, dünyanın dört bir yanında zulüm gören insanların geleceğini aydınlatır ve bu ayduınlık karanlıklarda saklanan bütün kötülükleri, zulmü ve zalimleri ortaya çıkarıp yok eder."

Daha sonra ödül törenine geçildi.

Gecede, Yılın En Beğenilen Bankası Ödülü, Rektör Yüksek tarafından İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince'ye verilirken, diğer ödülleri üniversitenin rektör yardımcıları, dekanları ve öğretim üyeleri sundu.

Ödül kazananlar arasında bulunan Güler Sabancı, Uğur Dündar ve Teoman, mazeretleri dolayısıyla törene katılamadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da gönderdikleri mesajla ödül kazananları kutladı.

Gecede, YTÜ Dans Kulübü gösteri sundu.

Ödül alanların listesi:

1- Yılın En Beğenilen Gazetesi HÜRRİYET
2- Yılın En Beğenilen Köşe Yazarı CAN DÜNDAR
3- Yılın En Beğenilen Ekonomi ve İş Dergisi FORBES
4- Yılın En Beğenilen Yazarı ve Kitabı TURGUT ÖZAKMAN - DİRİLİŞ
5- Yılın En Beğenilen Kanalı NTV
6- Yılın En Beğenilen Haber Program Yapımcısı UĞUR DÜNDAR
7- Yılın En Beğenilen Haber Spikeri ALİ KIRCA
8- Yılın En Beğenilen Eğlence - Show Programı ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR
9- Yılın En Beğenilen Spor Programı %100 FUTBOL
10- Yılın En Beğenilen Kültür Sanat Programı BİR YUDUM İNSAN
11- Yılın En Beğenilen Dizi Filmi AVRUPA YAKASI
12- Yılın En Beğenilen Türk Filmi ISSIZ ADAM
13- Yılın En Beğenilen Kadın Oyuncusu BİNNUR KAYA - AVRUPA YAKASI
14- Yılın En Beğenilen Erkek Oyuncusu ŞENER ŞEN - KABADAYI
15- Yılın En Beğenilen Kadın Tiyatro Oyuncusu BENNU YILDIRIMLAR - ÜÇ KIZ KARDEŞ
16- Yılın En Beğenilen Erkek Tiyatro Oyuncusu HALDUN DORMEN - KİBARLIK BUDALASI
17- Yılın En Beğenilen Radyo İstasyonu POWERTURK
18- Yılın En Beğenilen Radyo Programı MATRAX- ZEKİ KAYAHAN COŞKUN
19- Yılın En Beğenilen Kadın Şarkıcısı FUNDA ARAR
20- Yılın En Beğenilen Erkek Sanatçısı TEOMAN
21- Yılın En Beğenilen Müzik Grubu PİNHANİ
22- Yılın En Beğenilen Sporcusu KENAN SOFUOĞLU
23- Yılın En Beğenilen Ekonomisti GÜNGÖR URAS
24- Yılın En Beğenilen Reklam Filmi TURKCELL REKLAMLARI
25- Yılın En Beğenilen İş Kadını / Adamı GÜLER SABANCI
26- Yılın En Beğenilen Şirketi TURKCELL
27- Yılın En Beğenilen Sosyal Sorumluluk Projesi MİLLİYET - BABA BENİ OKULA GÖNDER
28- Yılın En Beğenilen Bankası İŞ BANKASI

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek  (Solda) Sitemiz yazarlarından Kapt. Cahit İstikbal ile bir süre sohbet etti.

Sitemiz yazarlarından Kaptan Cahit İstikbal; Şener Şen'le bir süre sohbet etti. İstikbal; Şen'e "Namuslu" filmindeki "Namuslu çıktı namussuz" sözlerini önemli bir toplumsal gözlem olarak hep anımsadığını söyledi.

Can Dündar ve Şener Şen sohbet ettiler.

En Beğenilen Köşe Yazarı ödülünü alan Can Dündar sitemiz Yazarlarından Kapt. Cahit İstikbal  ile son dönemde yaptığı filmle ilgili konuşurken, "Daha iyisini yapacağız" sözünü verdi.

Yılın En Beğenilen Kadın Tiyatro Oyuncusu BENNU YILDIRIMLAR oldu.

Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek açılış konuşmasını yaptı.

Yılın En Beğenilen bankası seçilen İş Bankası'nın ödülünü Genel Müdür Ersin Özince, Rektör  Prof. Dr. İsmail Yüksek'in elinden aldı.

Yılın En Beğenilen Kadın Şarkıcısı seçilen Funda Arar'a ödülünü Prof. Dr. Galip Cansever verdi. Funda Arar, yaptığı kısa  konuşmada ödül için teşekkür ettikten sonra Yıldız Teknik Üniversitesi için "Benzemez kimse sana, tavrına hayran olayım" adlı şarkıyı canlı performansla seslendirdi.

Yılın En Beğenilen Eğlence - Show Programı  "Çok güzel hareketler bunlar" oyuncuları ödülü almaya tam kadro geldiler.

2008 Yılının en beğenilen gazetesi ödülünü Hürriyet Gazetesi adına Doğan Hızlan aldı. Hızlan, genç kuşağın ödül vermesinin ayrı bir önemi olduğunun idrakinde olduklarını söyledi.

2008 yılının en beğenilen kanalı ödülünü NTV temsilcisi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ahlatçıoğlu'nun elinden aldı.

 

Can Dündar,  "Yılın En Beğenilen Köşe Yazarı" ödülünü aldı. Dündar, "Funda Arar şarkı söyledi, ben de köşe yazımı okuyacağım" esprisini Ali Kırca'dan önce kullanma başarısını da gösterdi.

Gecenin en büyük alkışını hiç şüphesiz oyuncu Şener Şen aldı. Ödülünü Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek'in elinden alan Şener Şen uzun süre ayakta alkışlandı. Şen; "Aranızda bana da yer ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ali Kırca; "Kendimi en yaşlı anchorman sanıyyordum. Ancak Uğur Dündar ve Mehmet Ali Birand da bu işe girince bir anda en genç anchorman oldum. Artık hiç saklamadan rahatça 60 yaşında olduğumu söyleyebiliyorum" dedi. Ali Kırca, Can Dündar'ın kendi planladığı espriyi kullandığını söyleyerek, "Can, o espriyi ben yapacaktım" diye Can Dündar'a takıldı.

2008 Yılının en beğenilen kültür-sanat programı ödülünü "Bir Yudum İnsan" programı ile alan Nebil Özgentürk, ödülünü rektör yardımcısı Prof. Dr. Mesut Güner'in elinden aldı. Özgentürk, "Keşke Türkiye'nin hatıra defteri alsaydı bu ödülü" dedi.

2008 Yılının en beğenilen TV dizisi seçilen "Avrupa Yakası" nın ödülünü oyuncu Sarp Apak, Prof. Dr. Tamer Yılmaz'ın elinden aldı.

 

2008 Yılının en beğenilen sporcusu seçilen Kenan Sofuoğlu, ödülünü Prof. Dr. Galip Cansever 'den aldı.

En Beğenilen Spor Programı %100 FUTBOL oldu. Ödülü Güntekin Onay, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Ulvi Avcıata'dan aldı.

Yılın En Beğenilen Müzik Grubu PİNHANİ'nin ödülünü Ali Kırca verdi.

2008 Yılının En Beğenilen Ekonomisti seçilen GÜNGÖR URAS "Türkiyenin sorunu aş ve iş, bunu çözmenin tek yolu da üretimimizi arttırmak" dedi.

 

Ödül alanlar hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

 

Dans kulübü latin danslarından bir demet sundu.

Editör: TE Bilişim