DENİZCİLİĞE GEREKEN ÖNEM VERİLMELİ

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, cumhuriyetin ilk yıllarında gelişmesi için ciddi adımlar atılan denizciliğin bugün istenilen düzeye gelememiş olmasının Atlasbet kabul edilemeyeceğini belirterek, "Her alanda dünyayla yarışan, büyük hedefleri olan Türkiye'nin, denizciliğe gereken önem ve önceliği vermesi ulusal bir zorunluluktur" dedi.

Sezer, Kabotaj ve Denizcilik Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyet ile Türk ulusunun çağdaş yaşam seçimini ortaya koyan Yüce Atatürk'ün, siyasal ve askeri zaferi ekonomik başarıyla güçlendirilmedikçe tam bağımsızlığın sürdürülemeyeceğini gördüğünü ifade etti. Sezer, ulusal kaynakların ülke yararına kullanılmasının yurttaşların gönencinin yükseltilmesi için ilk adım olacağını düşünen Büyük Önder'in, ulusal egemenlik ve gücü pekiştirecek ekonomik adımların atılmasına öncelik verdiğini vurguladı.

Toplumsal ve siyasal alandaki değişimlerin bir uzantısı olan Kabotaj Yasası'nın ekonomik alanda bağımsızlığın yerleşmesini sağlayan adımlardan biri olduğunu kaydeden Sezer mesajında şunları kaydetti:

"Türk ulusunun denizlerdeki egemenlik haklarını geri alan, ülke insanlarının hizmetine sunan Kabotaj Yasası, deniz kaynaklarımızın kullanılması ve denizciliğimizin gelişmesi için önemli bir süreci başlatmıştır. Ulusumuza yeni olanaklar sunan Kabotaj Yasası, ülkemizin çağdaş uygarlığın güçlü ortaklarından biri durumuna gelmesi amacıyla başlatılan kalkınma seferberliğine hız kazandırmıştır.

Cumhuriyet'in ilk yıllarında gelişmesi için ciddi adımlar atılan denizciliğimizin bugün istenilen düzeye gelememiş olması kabul edilemez. Her alanda dünyayla yarışan, büyük hedefleri olan Türkiye'nin, denizciliğe gereken önem ve önceliği vermesi ulusal bir zorunluluktur. Dünya deniz taşımacılığındaki payımızın artırılması ve denizlerin sunduğu olanaklardan daha çok yararlanılması geleceğimiz yönünden büyük önem taşımaktadır"

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim