Deniz otobüsünde panik

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi'nin Körfez'deki deniz ulaşımını cazip hale getirmek amacıyla satın aldığı deniz otobüslerinden ‘Akşemsettin', içindeki 100'e yakın yolcusuyla büyük tehlike atlattı.

Denizde seyir halindeyken arızalanan ve kontrolden çıkarak kayalıklara sürüklenen deniz otobüsü, daha sonra Gölcük İskelesi'ne çarparak durabildi.

Nuri Arkan'ın kaptanlığını yaptığı Akşemsettin deniz otobüsü, Gölcük İskelesi açıklarında arızalandı. Kontrolden çıkan deniz otobüsü sahildeki kayalıklara çarptı. Deniz otobüsündeki 100 kadar yolcu paniğe kapılırken, kaptan birkaç denemenin ardından sürüklenen deniz otobüsünü iskeleye çarptırarak durdurabildi.

Çarpmanın etkisiyle panik yaşayan yolcular Gölcük İskelesi'nde indirilerek ‘Akçakoca' adlı diğer deniz otobüsüne nakledildi. Görevliler, Akşemsettin deniz otobüsü İzmit İskelesi'ne götürdü. Burada dalgıçlar tarafından her yeri kontrol edilen deniz otobüsündeki hasarın büyük olmadığı ve kısa sürede onarılacağı açıklandı. Arızanın teknik bir sorundan kaynaklandığı belirtildi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim