"Dünya Denizciliğinde Kritik Dönem"

Uluslararası Ulaştırma Çalışanları Federasyonu (ITF), deniz taşımacılığının çalışma standartlarında kaçınılmaz casino siteleri olarak yakınlaşan uluslararası sözleşmeler ile "Küresel denizcilik endüstrisinde tarihinin kritik bir dönemine ulaştığını" öne sürdü.

İngiltere'de yayınlanan Lloyds List gazetesinde dün yer alan David Osler imzalı habere göre; ITF Genel Sekreteri David Cockroft; Londra'da düzenlenen Uluslararası Gemicilik Federasyonu mürettebat donatım konferansında yaptığı konuşmada; önümüzdeki Şubat ayında Uluslararası Çalışma Örgütü'nün Cenova'daki genel merkezinde yapılacak olan "Deniz Çalışanları Konferansı" nın deniz taşımacılığı açısından kritik önemde olduğunu vurguladı.

Bu konferansta; deniz emekçileriyle ilgili mevcut 30 civarındaki Konvansiyon (Sözleşme) ve 22 Tavsiye Kararı tek bir metin haline getirilecek.

Bu metin; bayrak devletleri konvansiyonu imzalasın veya imzalamasın, liman devleti kontrolleri yoluyla uygulamaya konulacak.

Cockroft; "Sonunda düzgün armatörlerin, saygın hükümetlerin ve dünyadaki deniz emekçilerinin büyük çoğunluğunun desteğiyle; üzerinde uzlaşmaya varılmış standartlar ITF saflarında yerini ilk kez almış olacak" dedi.

Cockroft; şöyle konuştu: "Küresel standartlarda çalışmayı umursamayan işletmeciler-ki bunlardan hala etrafta pek çok bulunmakta- eninde sonunda sektörün dışına itileceklerdir. Bu gelişme o kadar önemli ki denizcilik endüstrisi dışında da etkili olacak ve küreselleşmenin etkin sosyal kontrolü için bir model oluşturacak."

Cockroft; konferansa katılanları şöyle uyardı: "Bir uzlaşmaya ulaşıldığında, örneğin ILO ücret alt limitleri kararlaştırıldığında, kimsenin kafasının bir köşesinde şüphe kalmayacak. Ne sizin kafanızda ne de bizimkinde. Çünkü karşılıklı güven ve inanca dayalı bir atmosfer oluşturacağız"

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim