DEKAŞ HAKKINDA GERÇEK DIŞI HABER

Bir internet sitesinde geçtiğimiz günlerde yayınlananan "MARİN TUG, DEKAŞ'I MAHKÜM ETTİRDİ" başlıklı haberin gerçek dışı olduğu ortaya çıktı.

DEKAŞ tarafından Marin Römorkör aleyhine Beyoğlu 1. Asliye Ticaret Mahkemesinde açılan  davanın reddine ilişkin karar, bir sitede saptırılarak yayınlandı.

DenizHaber.Com'un ulaştığı bilgilere göre anılan davada davacı konumda bulunan DEKAŞ'ın sözleşmenin geçersizliğine ilişkin bir dava açtığı ve mahkeme tarafından sözleşmenin geçerliliğine ilişkin bir tespit yapılmadan davanın reddedildiği öğrenildi.

Söz konusu davanın tazminat davası olmadığı; sonucunda bir mahkumiyet kararı doğmadığı ve bu doğrultuda haberde yayınlanan "Mahküm ettirdi" "Tazminat miktarı" gibi ifadelerin tamamen gerçek dışı olduğu da ortaya çıktı.

Haberin Yüce Türk Milleti adına karar verme yetkisine sahip Mahkemeleri etkileme amaçlı olduğu ifade ediliyor.

Ayrıca konuyla ilgili yapılan haberin tek taraflı olduğu ve tarafsızlık ilkesine uymadığı, Dekaş lehine sonuçlanan davaları ve DEKAŞ-Med Marine aleyhine Marin römorkör tarafından İdare Mahkemesi, Danıştay ve Rekabet Kurumu’nda açılan ve gene DEKAŞ-Med Marine lehine sonuçlanan dava ve soruşturma taleplerini göz ardı etmek suretiyle de hukuka aykırı iş yapıldığı da öne sürüldü.

İşte sitede yayınlanan ve daha sonra değiştirilen haber metinleri:

İLK YAYINLANAN HABER: Davayı Marin Tug, Dekaş Aleyhine Açmış

Bahse konu sitede ilk yayınlanan haberin Marin Tug'ın DEKAŞ aleyhine açtığı tazminat davasının sonuçlandığı belirtiliyorken, daha sonraki haberde bu ifade "Marin Tug'a karşı DEKAŞ'ın açtığı dava" olarak değiştiriliyor.

HABERİN 2 GÜN SONRA DEĞİŞTİRİLMİŞ ŞEKLİ AŞAĞIDA: BU KEZ DAVAYI DEKAŞ MARIN TUG'a KARŞI AÇMIŞ. DÜZELTME NOTU  VEYA ÖZÜR YOK.

Editör: TE Bilişim