Bosphorus Gemi Acentesi Operasyon Müdürü Uluç Gülsoy'un hafta içerisinde temsilciliğini yaptığı gemi kaptanlarına  gönderdiği telex kralbet mesajında Boğaz geçişi esnasında "Kılavuz Kaptan ile VTS operatörünün aralarındaki Türkçe konuşmalarına güvenmeyin" sözlerine, Bosphorus Gemi Acentesi A.Ş. Genel Müdürü Figen Erez Erendaç "maksadını aşan ifade" olarak niteledi.

DenizHaber'in telefonla ulaştığı Bosphorus Gemi Acentesi A.Ş. Genel Müdürü Figen Erez Erandaç, Bosphorus Gemi Acentesi Operasyon Müdürü Uluç Gülsoy'un gönderdiği mesajın acentenin resmi görüşü olmadığını açıklayarak şunları kaydetti. "Uluç Bey haddini aşan bir ifade kullanmıştır. Bu ifade şekli şirketimizin görüşü olmadığı gibi yönetiminde bilgisi dışında yapılmıştır. Bu olay bizleri çok üzmüştür. Bu olaydan dolayı Kılavuz Kaptanlardan ve VTS Operatörlerinden özür diliyorum" dedi.

Bu olayın talihsiz bir hadise olduğunu söyleyen Genel Müdür Erendaç, şirket olarak gerekli iç disiplin soruşturmasını yaparak ödül verildiği gibi cezalandırma mekanizmasınında işletileceğini söyledi.

Ayrıca Bosphorus Gemi Acentesi Genel Müdürü Figen Erez Erendaç, hafta içerisinde, yapılan hatanın telafisi noktasında ilgili muhataplarla görüşerek gerekenlerin yapılacağını sözlerine ekledi.

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim