BİR KAPTAN'IN İSYANI (!)

M/T Ottaman Nobilty'nin Kaptanı Giray Türker İzmit Körfezindeki rekabetten dolayı, İzmit Liman Başkanlığına dilekçe ile başvurarak rahatsızlığını dile getirdi.

Giray Kaptan'ın Şikayet Dilekçesi şöyle:

İZMİT LİMAN BAŞKANLIĞINA

"Uzun yıllar 100 bin ton üzerindeki petrol tankerlerinde çalışan ve sık sık İzmit Körfezine giren bir gemi kaptanı olarak bir yılı aşkın süredir, İzmit Körfezinde yaşanan traji-komik bir o kadar da tehlikeli olaylar beni bu satırları yazmaya itti. Kendi yaşadıklarım ve maruz kaldığım tehlikeleri tekrar anlatarak konuyu bireyselleştirmek istemiyorum.

Dünyanın hiç bir liman yada dar su yolunda olmayan bir uygulama ile İzmit Körfezinde iki ayrı şirket tarafından pilotaj hizmeti verilmektedir. Malesef bu iki şirket arasında hiç bir iletişim bulunmamakta, aynı anda biri yanaşma Sultanbet manevrası yaparken, diğeri aynı rıhtımdan gemi kaldırabilmektedir. Tankerler arasında olası bir sürtünmenin dahi ne tür facialara neden olabileceği hepimizin malumudur. Pilotaj hizmetlerinde yaşanan bu çarpıklığın düzeltilmesi için uğraş vermek, ben ülkemi, doğayı, yeşili seviyorum diyen her bireyin imkanları dahilinde en aslı görevlerinden biri olmalıdır. Aksi takdirde bizden sonraki kuşaklara bırakabileceğimiz akvaryumdaki bir kaç balık ve saksıdaki çiçekten başka mirasımız kalmayabilir. Gerek otoritelerin gerekse tüm halkımızın dikkatine çok büyük facialara neden olabilecek çarpık uygulamaya çekerek, yaşanan bu başıboşluğa bir disiplin getirebilmek, emniyetle bir körfez ve çağdaş bir Türkiye yaratabilmek için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz."

C.Giray Türker

M/T Ottoman Nobility Kaptanı

(DenizHaber.Com)

Editör: TE Bilişim