BATAN GEMİNİN SON GÖRÜNTÜSÜ

Romanya'nın Köstence Limanı'ndan Ambarlı Limanı'na yola çıkan ve saat 07.55 sıralarında demirli olduğu Türkeli demir bölgesinde batan Panama bayraklı ''Corona Z'' isimli geminin Suriye ve Romanya uyruklu 9 mürettebatı ''Behçet Canbaz'' isimli gemi tarafından kurtarılarak Büyükdere'ye getirildi.

Romanya uyruklu kaptanının henüz bulunamadığı ve arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Hurda demir yüklü geminin yaklaşık 5 dakika içinde batmasının ardından seyir, can, mal ve çevre güvenliğini sağlamak üzere Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri'nin (KEGKİ) ''Kurtarma 1'' römorkörü, ''Kıyı Emniyeti 3'' ve ''Kıyı Emniyeti 8'' hızlı tahlisiye botları ile ''Kıyı IV'' botu, olay yerine sevk edilmişti.

Batan gemide 10 MT G.OIL, 300 LT L.OIL bulunduğu için, oluşabilecek çevre kirliliğine karşı bariyerlerin intikalini Matbet sağlamak üzere ''Alemdar 2'' römorkörü de olay yerine gönderilmişti.

DenizHaber.Com; bir gazetecilik başarısına daha imza atarak Batan Panama bayraklı Corona-Z isimli geminin son batış görüntüsüne ulaştı.

Haber ve Fotoğraf: DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim