Binali Yıldırım, İsmet Yılmaz ve Efthimios Mitropoulos 2004 Yılında İstanbul'da gerçekleştirilen ve bir çok anlamda önemli bir kilometre taşı teşkil eden IMPA Genel Kurulu esnasında.

"İsmet Yılmaz mükemmel bir insan, Bakan Yıldırım ile çalışmaktan mutluyum"

Birleşmiş Milletler'in Denizcilikle ilgili yetkili uzman kuruluşu olan Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) Genel Sekreteri Efthimios Mitropoulos; Bakan Binali Yıldırım ve Türk Denizcilik İdaresi ile uyum içerisinde çalıştıklarını  ve bunun devamını dilediğini belirtti.

Bakan Yıldırım bu görüşlerini Londra'da Uluslararası Kılavuz Kaptanlar Birliği'nin Genel Merkezi HQS Wellington'da verilen geleneksel davette biraraya geldiği Türk ve çeşitli diğer ülkelerden konuklara söyledi.

IMO Genel Sekreteri Efthimios Mitropoulos, oğlu Elias'ın yaz tatilini geçirmek üzere Türkiye'ye gideceğini ve bundan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Mitropoulos, "Bakan Binali Yıldırım'ı telefonla aradım. Kendisi ile gelecek dönemde de birlikte çalışmaya devam etmekten memnuniyet duyacağımı belirttim. Gerçekten de geçtiğimiz dönemde IMO ile Türkiye arasında güzel bir çalışma ortamı oluştu. Burada mükemmel bir insan olan İsmet Yılmaz'ı da unutmamak lazım" dedi.

Gerek Önceki Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, gerekse görevi kendisinden devralan İsmet Yılmaz Malmö'de bulunan Dünya Denizcilik Üniversitesinden (World Maritime University/WMU) mezun oldular. WMU, IMO himayesinde bir okul olmasından dolayı mezunlarının IMO içerisinde özel bir yeri ve saygınlığı bulunmakta.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim