Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği, geçtiğimiz yıl çarmıh kazasında görev şehidi olan Baba Lütfü Anısına Seminer Düzenliyor. Anma Tören ve Semineri, 25 Aralık 2007 tarihinde Altunizade Kültür Merkezinde yapılacak.

Rusya'ya seyir halinde olan “Regina-V” adlı geminin İstanbul Boğazı'ndan geçişini idare ettikten sonra geçişin tamamlanmasına müteakip Kavakburnu mevkiinde “pilot çarmıhı”vasıtasıyla motora inmek isterken yaklaşık 10,5 metre yükseklikten aşağıdaki motorun üzerine düşerek hayatını kaybeden camianın “Lütfü Baba”sı Kaptan Lütfü Berk anısına ölüm yıldönümünde "Çarmıh Kazaları ve Kılavuz Kaptan Güvenliği" semineri düzenleniyor.

Konuyla ilgili Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği'nin resmi web sitesi www.turkishpilots.org adresinde yer alan duyuruda "Seminerde öncelikle görev şehidimiz kaptan Lütfü Berk anısına saygı duruşunda bulunulduktan ve anma konuşmaları yapıldıktan sonra; pilot çarmıhı kazaları, alınması gerekli önlemler, kılavuz kaptanları bu kazalarda yasal haklarının korunması amacıyla takip etmesi gerekli yöntemler üzerine konusunun uzmanı konuşmacılar bildiriler sunacaklar." denildi.

Anma Tören ve Semineri, 25 Aralık 2007 tarihinde Altunizade Kültür Merkezinde yapılacak.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim