Ayships Ballast Water Trt İçin Techcross  İle Anlaşma İmzaladı

AYSHİPS (Aydın Deniz İşletmeciliği A.Ş.) 08 Eylül 2017 tarihinde yürürlüğe girecek Ballast Water Treatment’a yönelik kurallar ile ilgili olarak  Kore’li Techcross firması ile filtreli tipteki electrocleen (elektroliz) sisteminin alım anlaşmasını imzaladı. Ayrıca şirket kısa dönemde özel ödeme koşullarıyla dört adet daha ünite/ ekipman alımı için fizibilite çalışmaları yapıyor.

Ballast Water Treatment’a yönelik kuralın son olarak Finlandiya tarafından imzalanması ile yüzde 35’lik yeterli tonaj sağlanmıştır. Bilindiği gibi 8 Eylül 2017 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek kural için IMO ilk IOPP sertifikasının değişimine kadar müsaade tanımaktadır.

 Bu gelişmeler doğrultusunda Ayships yeni inşaat projelerinde Kore’li Techcross firması ile filtreli tipteki electrocleen (elektroliz) sisteminin alım anlaşmasını imzalamıştır. Sistem testleri Busan’daki tedarikçi firma fabrikasında önümüzdeki ay içerisinde yapılacaktır.

Ayships yetkililerinin yaptığı açıklamada kısa dönemde işletmesindeki gemilere özel ödeme koşullarıyla dört adet daha ekipman-ünite almak için teknik incelemeler ve fizibilite çalışmaları yapıldığı belirtiliyor. Açıklamada :"Bilindiği üzere Amerika kuralı 2020’ye ötelemiş ve UV üreticileri ile test methodu konusunda anlaşmaya varamamıştır. Konu üreticiler ve USCG görüşmeleri devam etmektedir. Kuralın yürürlüğe girişi bu 5 yıllık süreçte hurdaya gidiş oranını artırarak piyasaları uzun vade de bir nebze de olsa rahatlatabileceği düşünülmektedir" deniyor.




Editör: TE Bilişim